24.10.17

El Secretari General de l’Esport apel·la a l’inconformisme de l’esport català davant l’amenaça de l’article 155

En un article publicat a L’Esportiu, Gerard Figueras afirma que la Generalitat està preparada “per respondre i fer que el procés culmini”

L’amenaça de l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola afecta als principals sectors de la societat catalana, inclòs el món de l’esport. En un article publicat al diari L’Esportiu, el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, ha fet una crida a l’inconformisme i a la fermesa, amb vista als esdeveniments que puguin succeir en els pròxims dies: “Demano que no ens conformem a estar a les ordres d’un estat autoritari. Tenim una personalitat pròpia i l’hem de mantenir. Hem de continuar sent una referència”, hi destaca, a la vegada que apel·la a la confiança en les decisions que està prenent el Govern: “No els ho regalarem, no els donarem mastegada l’ocupació de la Generalitat i de les secretaries generals; estem preparats per respondre i fer que el procés culmini”.

Sobre els efectes que tindria l’aplicació del 155, Figueras recorda que les finances de la Secretaria General de l’Esport estan intervingudes des del 15 de setembre, cosa que fa que qualsevol pagament o subvenció ja depengui del vistiplau de Madrid. Tot i això, alerta del risc de passar “a dependre del Ministeri de Cultura i Esports, del qual és titular Íñigo Méndez de Vigo”, tenint en compte la quantitat d’organismes afectats, com ara l’INEFC, el Consell Català de l’Esport o el CAR de Sant Cugat del Vallès. En el mateix article, el Secretari General de l’Esport explica que, per motius obvis, el debat al Parlament sobre el Pacte Nacional de l’Activitat Física i de l’Esport a Catalunya ha quedat ajornat.

Fotos: Jordi Estruch/SGE

Pots consultar l’article de L’Esportiu a través del següent enllaç