19.10.17

Manifestació per la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart aquest dissabte (17 h) al Passeig de Gràcia de Barcelona

La convoca Taula per la Democràcia, que fa una crida a tota la ciutadania per defensar els drets fonamentals

La Taula per la Democràcia, formada per prop de 150 entitats del país, entre les quals la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, ha convocat aquest dissabte, a les cinc de la tarda, una manifestació a Barcelona. El lema serà “Llibertat Jordi Sánchez. Llibertat Jordi  Cuixart. En defensa dels drets i les llibertats“. La convocatòria de capçalera és al Passeig de Gràcia cantonada amb Aragó i les persones concentrades avançaran fins al Passeig de Gràcia amb Gran Via, on hi haurà situat un escenari i es llegirà un manifest. Els detalls de la manifestació s’han donat aquest matí a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

Durant la roda de premsa s’ha recalcat que la crida és a tota la ciutadania, independentment dels seus colors i idees, ja que el que es vol defensar són els drets i les llibertats fonamentals “que avui són conculcades i amenaçades”, en paraules del vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Agustí Alcoberro. “Farem les mobilitzacions que calgui fins que els presidents de les nostres dues entitats siguin al carrer”, ha afegit Marcel Mauri, portaveu d’Òmnium Cultural, mentre que Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya, ha destacat que “tots els qui anem a la manifestació estem dient que ens autoinculpem d’haver convocat a manifestar-nos el dia 20 de setembre”. Javier Pacheco,  Secretari General de CCOO de Catalunya, ha recalcat “la nostra solidaritat i escalf als presidents de les dues entitats, empresonats per exercir un dret fonamental” i ha definit la determinació del poble català: “Hem d’aconseguir un marc democràtic de drets i llibertats. Sempre estarem al carrer lluitant per la democràcia i els drets fonamentals”.