18.10.17

Els catalans Chaves i Evans són tercers en l’Internacional per parelles de pitch & putt disputat a Lleida

Els neerlandesos Kwant i Huberts obtenen la victòria en derrotar els vigents campions del món, els irlandesos O’Donovan i Darcy

El P&P Lleida va acollir durant el cap de setmana l’Internacional català per parelles de pitch & putt. La competició està inclosa dins el calendari de la federació internacional (FIPPA) i va comptar amb la participació de 114 jugadors i jugadores provinents d’Irlanda, els Països Baixos, el País Basc, Andorra i Catalunya. La victòria va correspondre als neerlandesos Rolf Kwant i Rinus Hubewrts, que van aconseguir sorprendre els vigents campions del món en el torneig disputat a Galícia fa quatre mesos, els irlandesos Liam O’Donovan i Pacelli Darcy, que van anar de menys a més. Pel que fa als representants catalans, van protagonitzar una lluita aferrissada per pujar al podi i, finalment, Sergi Chaves (CE Par 2008) i John Frederick Evans (P&P Sant Cebrià) van obtenir la tercera plaça amb un sol cop d’avantatge sobre David Solé (P&P Cambrils) i Daniel Stuart (P&P Can Rafel), d’una banda, i José Manuel Pascual i Agustín Redondo (P&P Tennis Mora), de l’altra. Glòria Ruiz (Catalunya) i Ricard Morat (Andorra) es van imposar en la categoria mixta.

Tres modalitats diferents
L’International Pairs és una competició a 54 forats que es juga per parelles en 3 modalitats de joc: la foursome, on cada jugador executa un cop; la greensome, on cada participant dona un cop de sortida, s’escull la millor bola i, després, es reparteixen els cops de manera alternativa; i la fourball, on cadascú juga la seva bola i puntua el millor resultat de les dues. A Lleida es va jugar sota les regles FIPPA, ja que els jugadors podien portar un màxim de 3 pals, 2 ferros i el putter, i amb les distàncies màximes de 90 metres per forat.

Sempre al capdavant
La primera volta de la competició es va jugar sota la modalitat foursome, que és la més exigent de totes, i els neerlandesos Kwant i Huberts van començar a marcar la tendència del cap de setmana.  Amb un registre de 47, superaven d’un cop els locals Salvador Moliner i Ramon Jardí; i Jaume Vidal i Enric Sanz (P&P Tennis Mora). La segona volta, la greensome, va estar molt igualada i va certificar un quàdruple empat a 46 cops entre Kwant/Rinus, Chaves/Evans, Pascual/Redondo i David Riera (Roc3)/Joel Moscatel (P&P Lleida). A la general, els neerlandesos (93) ja tenien 3 cops d’avantatge sobre Moliner i Jardí i 4 sobre Chaves i Evans, Vidal i Sanz i la parella catalana-irlandesa formada per Adrian Serban i Anto Cavanagh.

Remuntada irlandesa
La resolució del campionat quedava pendent de la modalitat fourball de diumenge, on els irlandesos Liam O’Donovan i Pacelly Darcy van mostrar la seva qualitat fins al punt d’ascendir fins a la segona posició. Van aconseguir un resultat de 13 cops sota el par (41), exactament el mateix que Stuart i Solé, que, en canvi, es van quedar a un pas del podi. Kwant i Huberts en van fer prou amb 10 cops sota el par (44) per mantenir el lideratge amb solvència i aixecar el trofeu que els acreditava com campions de  l’Internacional català per parelles 2017.

Podeu consultar les classificacions completes a través d’aquest enllaç.