12.10.17

La Limone Extreme Skyrace tanca dissabte la participació de la selecció de la FEEC en la Copa del Món de curses per muntanya 2017

Les catalanes són favorites per adjudicar-se la general de les World Series mentre que Jan Margarit conserva alguna opció

La selecció catalana de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) participa aquest dissabte en la Limone Extreme Skyrace, a Limone sul Garda (Itàlia). La prova tanca la Copa del Món, les Skyrunner World Series, i, per tant, acabarà de determinar les classificacions en la general. El recorregut que afrontaran els participants és de 27,3 km i 2.480 m de desnivell positiu. Els seleccionats per Fernando Rosa són els següents: Eduard Hernández (AE Matxacuca), David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà), Albert Pujol (CE Taradell), Eugeni Gil (La Molina Club d’Esports), Marc Traserra (CE Voltreganès ARS), Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Josep Roset (CE Navàs).

Opcions remotes de Margarit
Eugeni Gil, guanyador en la marató Buff Epic Trail de la Vall de Boí, és qui aspira a acabar més amunt en la Copa del Món. Ara mateix és cinquè amb 333,6 punts, gairebé els mateixos que el búlgar Kiril Nikolov, sisè. Per davant, quart, hi té un altre català, Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà), que encara conserva una mínima esperança d’adjudicar-se la general. Per aconseguir-ho, però, necessitaria una autèntica carambola: guanyar; que el líder, Aritz Egea, quedi fora del podi; i que Marco De Gasperi no passi de la sisena posició. Pel que fa a Eduard Hernández, aspira a defensar la seva actual plaça en el Top-10 -ara mateix és desè- i, fins i tot, millorar alguna posició en la general.

Orgué i Avilés opten a doble triomf
En categoria femenina, Laura Orgué (UE Urgellenca), Sheila Avilés (AE Matxacuca) i Ragna Debats estan entre les cinc aspirants al títol. Les dues primeres saben que, qui guanyi, s’emporta la Copa del Món, per bé que Orgué en pot fer prou amb un tercer lloc si Avilés és segona. Les possibilitats en la general específica de Debats són més modestes però sí que té la possibilitat d’endur-se la victòria en la general que engloba les modalitats Extrema i Ultra -de la qual és campiona-. Per poder desbancar l’altra aspirant, la basca Maite Maiora, ha de ser primera o segona a Limone sul Garda.

Imatges: FEEC.cat