29.09.17

Catalunya compartirà grup amb Argentina i França al mundial femení de futbol sala de Balaguer

El seleccionador, Christian Roldan, considera clau l’obtenció de la primera plaça per tenir enquadraments favorables en la fase final

La selecció catalana de futbol sala s’enfrontarà a Argentina i França en la primera fase del mundial femení, que tindrà lloc del 18 al 25 novembre a Balaguer. Així ho ha determinat el sorteig portat a terme aquest matí a la Sala David Moner de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), que ha servit per configurar tota la distribució de grups. Mentre Catalunya jugarà en el B, Brasil, Taiwan i Suïssa formaran part de l’A; Colòmbia, Itàlia i Sud-àfrica, del C; i Paraguai, Estats Units i Austràlia, del D.

Catalunya era cap de sèrie de la mateixa manera que Colòmbia, Brasil i Paraguai. El seleccionador català, Christian Roldan, no s’atreveix a assegurar que el seu equip ha tingut sort en el sorteig perquè, “encara que soni a tòpic, en una competició d’aquestes característiques no hi ha rival fàcil”. Tot i això pensa que Argentina i França “són dos perfils de seleccions que s’avenen al nostre estil, perquè es basa en el toc de pilota i no són tan físiques com, per exemple, Colòmbia”. A parer seu, en el grup B “no hi ha cap favorit clar ni tampoc cap ventafocs, perquè qualsevol de les tres seleccions podem ser primeres”, però sí que té clar que qualsevol esforç per abastar el lideratge final paga la pena: “La primera fase ho pot marcar tot perquè, si som primers, podem evitar Colòmbia a quarts de final i, si es compleixen els pronòstics, Brasil a semifinals. Aquest seria el nostre somni perquè es tracten de les dues grans favorites”.

Sobre la preparació que està portant a terme l’equip, Roldan afirma que, de les 12 jugadores que ha de convocar, “mentalment” comença a tenir-ne clares “unes 10”. En aquests moments segueix treballant amb un grup “de 15 o 16 jugadores”, però això no impedeix que Catalunya ja estigui “entrenant de ple totes les qüestions tàctiques”. Aquest diumenge portarà a terme una nova sessió preparatòria a Calaf, després que les jugadores ja hagin pogut preparar-se també en l’escenari del mundial, a Balaguer, a través d’un entrenament i d’un amistós contra un combinat de Lleida. No obstant això, Roldan té clar que el parquet serà força diferent durant el mundial: “La pista es cobrirà amb una superfície nova per acomplir amb la normativa de l’Associació Mundial de Futsal (AMF)”.  

Composició dels grups

A: Brasil, Taiwan i Suïssa
B: Catalunya, Argentina i França
C: Colòmbia, Itàlia i Sud-àfrica
D: Paraguai, Estats Units i Austràlia

Fotos: Marc Ibern / UFEC