26.09.17

Quatre catalans superen la primera ronda en el Winmau World Masters de dards

És el 7è any consecutiu amb representació de la FCD i el primer amb participació en la categoria júnior femenina, de Carla Arimany

Quatre dels vuit catalans que han participat en la 44a edició del Winmau World Masters, que està tenint lloc a Bridlington (Anglaterra), han aconseguit superar la primera ronda. Aquesta competició és la més prestigiosa i antiga que se celebra, el seu accés s’ha de garantir durant tot l’any, i només està superada en importància pel Lakeside World Professional Championship. És el setè any consecutiu que compta amb participació catalana, una gesta que coincideix amb el reconeixement internacional per part de la Federació Catalana de Dards (FCD). La gran novetat en l’edició d’aquest 2017 és el debut català en la categoria júnior femenina. Carla Arimany ha perdut contra la txeca Barbora Hospodarska (0-4) i, per tant, s’ha classificat en 33a posició.

Els quatre catalans que han accedit a la segona eliminatòria són Núria Plaza i Lorena Calzada, en categoria femenina, i Daniel Carrasco i Carles Arola, en la masculina. Plaza ha superat la neerlandesa Danielle Ijpelaar (4-0) abans de caure contra la irlandesa Teresa Maher (4-2). Calzada ha seguit la mateixa trajectòria, amb victòria contra la islandesa Johanna Bergsdottir (1-4) i derrota enfront de la també islandesa Ingibjorg Magnusdotir (4-1). Tant Plaza com Calzada han acabat en 33a posició, la mateixa que Carla Arimany en la seva categoria.

Núria Plaza.

Pel que fa a la competició masculina, Daniel Carrasco ha batut l’eslovè Milan Stefanak (3-1) abans de caure contra l’anglès Paul Williams (0-3), mentre que Carles Arola ha superat l’anglès Garry Thompson (0-3) i ha perdut en l’eliminatòria següent enfront del jugador de Jersey Phil Speak (1-3). Amb aquest resultat, tots dos s’han classificat en la 65a plaça. D’altra banda, els altres tres catalans han estat 129ns després de cedir en la primera ronda: José Calzadilla contra l’anglès Ryan Joyce (0-3); Òscar Valenzuela davant del polonès Krzysztof Ratajsky (0-3); i Martin Marti-Santamaria enfront de l’anglès Joshua Burksfield (3-0). Alguns d’aquests rivals són els millors del món: campions estatals, campions dels rànquings dels seus països i campions dels tornejos puntuables per la British Darts Organisation (BDO).

Daniel Carrasco.