25.09.17

El Lleida Esportiu referma la seva voluntat de lluir la samarreta de la senyera durant aquesta temporada

Afirma que la negativa a utilitzar-la en el partit d'ahir per part de la federació espanyola arriba tot i haver seguit el mateix procediment "dels últims 5 anys"

El Lleida Esportiu farà tot el possible per poder jugar amb la samarreta de la senyera quan ho estimi convenient durant la present temporada. El president del club del Segrià, Albert Esteve, així ho ha confirmat durant una roda de premsa, on ha agraït el suport de la Secretaria General de l'Esport (SGE) i de la Federació Catalana de Futbol (FCF) davant la negativa de la federació espanyola (RFEF) a poder lluir els colors del país durant el partit d'ahir contra l'Atlètic Saguntí. Una negativa de la qual no van tenir cap notícia fins a la reunió prèvia amb l'àrbitre. "A partir d'ara, totes les comunicacions amb la RFEF les farem amb còpia a la FCF perquè en pugui fer un seguiment. Si hem de seguir un altre procediment, burocràcia o protocol, ho farem i en parlarem amb la federació catalana. Volem jugar amb la samarreta de la senyera, la comercialitzarem i serà una equipació més", ha dit Esteve.

Qüestió de voluntats
Segons Esteve, la sol·licitud de jugar amb els colors de Catalunya es va fer "de la mateixa manera que s'ha fet durant els últims 5 anys", en els quals la samarreta de la senyera "de vegades ha estat oficial i d'altres no, però això mai no ha sigut un problema". Fins i tot, ha recordat que de vegades s'ha pogut utilitzar sense comunicar-ho: "És una qüestió de voluntats. Estic convençut que fa un any l'hauríem pogut portar perquè ho vam fer". En una aparició pública just després del partit contra el Saguntí, el president del Lleida va dir que "sembla que hàgim anat cinquanta anys cap enrere". I és que se li fa difícil d'entendre que la decisió de la RFEF tingui un rerefons polític: "Nosaltres dimecres vam fer un comunicat molt clar i molt plural, en conseqüència a la pluralitat de la nostra massa social. Vam decidir donar suport al nostre comunicat amb aquesta acció, de la mateixa manera que el Reus Deportiu ha desplegat una senyera de 100 metres".
 

Foto: Santi Iglesias

Omissió a l'acta
Esteve també ha confirmat que l'àrbitre els va comunicar que si jugaven amb la samarreta de la senyera "suspendria el partit", que portava un informe de la RFEF al respecte i que va rebre una trucada abans que els jugadors sortissin a escalfar. Res d'això ho va reflectir en l'acta i el Lleida Esportiu es va negar a signar-la perquè "l'article 102.1 del Codi de Disciplina deixa molt clar que l'acta ha de reflectir tot el que ha passat abans, durant i després d'un partit, i tots aquests fets, canvis i reunions es van ometre". Per altra banda, s'ha negat a entrar amb polèmiques amb el Saguntí per només haver portat un model de samarreta -la seva primera, de color vermell-, però va apuntar que els del Segrià sempre viatgen "amb dues equipacions, i davant del dubte, si cal, tres, perquè el visitant sempre s'ha d'adaptar a l'equip local".
 

https://seleccions.cat/wp-content/uploads/2017/09/seleccions.cat_images_seleccions_Futbol_Lleida_Esportiu_170924_Lleida_Esportiu_senyera_2.jpg

Actitud constructiva
Esteve és optimista que, amb la col·laboració de la FCF, trobaran la manera de poder utilitzar la samarreta de la senyera: "No hi ha cap motiu perquè ens diguin que no. Si és així, ja estudiarem què és el que hem de fer". Per ell, és una qüestió important: "Primer som un equip de futbol i, a partir d'aquí, representem el que representem perquè som un equip català", ha conclòs.

Fotos: Lleida Esportiu