22.09.17

Catalunya revalida el subcampionat d’Europa per nacions de beach tennis

La selecció catalana torna de Muravera (Sardenya) amb un balanç de tres medalles d’or i quatre de plata

La selecció catalana de beach tennis va repetir el subcampionat de l’any passat en la competició per nacions de l’europeu de Muravera (Sardenya). De la mateixa manera que en l’edició del 2016 -disputada en la mateixa seu- i en el mundial de Barcelona del mes de juliol, el botxí de Catalunya va ser el totpoderós combinat italià. En aquesta ocasió, però, els catalans van ser capaços de mantenir la igualtat fins al final, ja que Itàlia va necessitar un partit de desempat, decidit amb un ajustat super tie break, per mantenir la corona.

Al marge de la competició per nacions, el campionat d’Europa de la IFBT (Federació Internacional de Beach Tennis) incloïa diverses altres proves. La delegació de l’Associació de Beach Tennis de Catalunya (ABTCat) va participar en les categories professional, amateur i juvenil. I és que, amb un total de 18 esportistes, va ser la més àmplia de la història, duplicant els registres de l’edició anterior. El balanç no podia ser més positiu, ja que, comptant el subcampionat per països, Catalunya es va endur un botí de tres ors i quatre plates.

Dos dels títols continentals es van aconseguir en les proves d’individuals. En la categoria masculina, Pol Filella va batre en una final totalment catalana el seu company Gerard Torres; mentre que, en la femenina, la medalla d’or va ser per a Tània Gonzàlez. En dobles masculins, la final també va ser íntegrament catalana i Àlex Albors i Gerard Torres van derrotar Pol Filella i Santi Puente, que havien eliminat als vuitens de final els vigents campions mundials, els italians Mazzotti i Tura. En dobles femenins, Tània González i Eva Fernández van aconseguir la plata en una final que va caure del costat de les bessones Brunelli, que representaven Itàlia.

Medaller català:
Gerard Torres i Alex Albors
(Campions dobles masculins)
Pol Filella (Campió individual masculí)
Tània González (Campiona individual femení)
Torneig per nacions (Subcampions)
Gerard Torres (Subcampió individual masculí)
Pol Filella i Santi Puente (Subcampions dobles masculins)
Eva Fernádez i Tània González (Subcampiones dobles femenins)