18.09.17

El txec Vaclav Kolar obté la tercera Copa del Món de Bike Trial consecutiva a Barcelona

Només l’actuació en una sola zona priva els catalans Domènec Lledó i Armand Mollà accedir a la final

La quarta edició de la Copa del Món de Barcelona -la segona consecutiva que va tenir lloc al Pati de la Seu del Districte de Nou Barris, a la Plaça Major- va ratificar el domini incontestable del txec Vaclav Kolar en el BikeTrial actual. El flamant campió en el mundial l’aire lliure a Pujalt (Anoia) va sumar el tercer triomf seguit en la màxima competició mundial en espais tancats, que aquest any s’anomenava Copa del Món Elit. El 2015 ja havia triomfat al voltant de les fonts de Montjuïc i l’any passat, en el mateix escenari de dissabte. El 2014, en canvi, en l’edició inaugural a la plaça dels Àngels, havia estat tercer. El van acompanyar al podi el representant espanyol, Ion Arreitio -que va esdevenir la gran revelació- i el britànic Benjamin Savage. Els catalans Domènec Lladó i Armand Mollà haurien pogut accedir a la final si no hagués estat per la mala actuació en una sola zona -la cinquena i la segona, respectivament-, que els va deixar sense opcions.

La final s’esfuma per una zona
La primera volta constava de 5 zones que els pilots havien de completar en 6 minuts. Després de quatre zones, Lladó era l’únic participant que no havia comès cap peu però en la darrera en va fer 5 i es va quedar molt lluny dels tres primers classificats, que eren els que accedien a la final. Tot i això, en la cursa de velocitat final va ser més ràpid que el xinès Zhao Xao i es va quedar a un sol peu de prendre-li la quarta plaça. Finalment, va ser cinquè. Una classificació que s’ha de reivindicar tenint present que encara està en edat júnior i dissabte s’estava enfrontant a l’elit del seu esport. Per la seva banda, Armand Mollà va pagar molt cars els 5 peus que va acreditar en la segona zona i també va penalitzar per temps, en superar els 6 minuts. En la cursa de velocitat, però, va deixar molt clara la seva vàlua, tot derrotant un Benjamin Savage que aleshores era tercer amb un sol peu de penalització. Finalment va ser sisè per davant d’Àngel Batlle, setè, que va acabar sumant un total de 19 peus.

Kolar, el més regular
La final constava del mateix circuit però en ordre invers, cosa que convertia la cinquena i última zona en especialment difícil. Tots tres finalistes hi van sumar 5 peus però Kolar i Arreitio, al contrari que Savage (7), hi havien arribat sense penalitzacions. En el torn de les curses de velocitat, en canvi, el britànic va ser el millor i una caiguda d’Arreitio va estar a punt d’atorgar la segona plaça a Savage. Finalment, el txec va triomfar amb molta solvència, per 5 peus de diferència.

Dia d’espectacle i d’emocions
L’esdeveniment estava organitzat pel club Ot Pi de BikeTrial,de la mà de la Unió Catalana de BikeTrial i de la unió internacional (BIU). L’escenari de la competició va ratificar la idoneïtat acreditada l’any passat, per la possibilitat de tenir públic tant a peu de pista com a la balconada del Pati de la Seu del Districte de Nou Barris. Abans de començar la competició es va guardar un minut de silenci en memòria de Santi Moreno, president del Moto Club Sant Andreu de la Barca i persona clau en el desenvolupament de l’habilitat sobre dues rodes al nostre país. També va ser molt emotiu l’acte de lliurament de guardons, ja que el van portar a terme els pioners del BikeTrial català i mundial: Pere Pi, Enric Rubio, Rafael de la Torre, Manel Raventós, Antonio Gaibar i César Cañas, que van poder compartir el podi amb les llegendes actuals de l’especialitat.

Pots consultar tots els resultats de la quarta edició de la Copa del Món Elit de Barcelona en aquest enllaç.