07.09.17

Calella torna a acollir aquest cap de setmana l’elit mundial dels dards

El Catalonia Open Darts i l’FCD Anniversary Open s’han consolidat com els tornejos més importants de Catalunya i la península Ibèrica

La Federació Catalana de Dards (FCD) organitza aquest cap de setmana a Calella (Maresme) la sisena edició del Catalonia Open Darts i la tercera de l’FCD Anniversary Open 1990-2017. Totes dues proves són puntuables per als rànquings mundials de punta d’acer (de la Federació Mundial i de l’Organització Britànica) i estan consolidades com a les competicions més importants que es celebren a Catalunya i a tota la península Ibèrica d’aquest esport, per la dotació que està en joc (8.000 euros en premis) i per la participació. Un any més, els competidors provindran de més d’una quinzena de països diferents d’arreu del món.

Molt en joc
Els guanyadors individuals masculí i femení de totes dues competicions obtindran un accèssit directe per participar al Màsters Mundial (Winmau World Masters) i també als Play-offs pel Mundial de Dards Individual (Lakeside World Professional Darts), que organitza la British Darts Organisation (BDO). A més, els participants que facin podi i ocupin les principals posicions, sumaran punts per als rànquings de la Federació Mundial (WDF) i de la BDO. Aquests rànquings classifiquen esportistes de manera directa per al Mundial de Dards Individual. El Màsters Winmau se celebra a finals de setembre a Londres, amb la qual cosa les dues competicions catalanes són la darrera possibilitat d’accedir-hi, cosa que incrementa l’interès esportiu.

Palmarès de luxe
Martín Martí (2016) i Carles Arola (2015), han fet que les dues últimes edicions del Catalonia Open es tornessin a quedar a Catalunya, després del triomf inicial de José Augusto de Oliveria Sousa (2012). En canvi, en categoria femenina, les esportistes catalanes encara no han aconseguit cap triomf, en gran part per la tirania exercida per la neerlandesa Sharon Prins amb quatre victòries consecutives. Del FCD Anniversary, els defensors del títol són José Sousa (Portugal) i Aileen de Graff (Països Baixos). El 2015, Carles Arola i Sharon Prins van aconseguir un històric i encara inèdit doblet.

Els horaris
La competició tindrà lloc a la Fàbrica Llobet-Gurí (carrer de Sant Jaume) i, en tots els casos, serà de 501 amb sortida oberta i tancament en doble o doble diana, en format Open i eliminació directa. La sala de joc s’obrirà dissabte i diumenge a les 9 del matí i, mentre que l’individual masculí començarà a les 11 h, el femení ho farà 40 minuts més tard. En tots dos casos, les eliminatòries fins a les semifinals seran al millor de 7 partides (4 guanyades) però, mentre la final masculina serà a 11 partides (6 guanyades), la femenina es resoldrà a 9 partides (5 guanyades). Els lliuraments de premis, tant dissabte com diumenge, estan previstos a dos quarts de vuit del vespre.