31.08.17

El Torneig Internacional Tambeach Catalunya arriba aquest cap de setmana a l’onzena edició

Diversos dels integrants de les seleccions catalanes de tamborí prendran part en el torneig, que inclou individuals, dobles i dobles mixtes

La Platja del Far de Vilanova i la Geltrú acull aquest cap de setmana l’onzena edició del Torneig Internacional Tambeach Catalunya, organitzat per la Federació Catalana de Tamborí (FCT). Diversos dels components de les seleccions catalanes de tamborí prendran part en la competició, que cada any atrau participants de diferents països europeus. En aquesta ocasió, la participació majoritària -al marge de la local- serà alemanya. Malgrat que aquest any no va reeixir la possibilitat d’organitzar un campionat continental al Nord d’Itàlia, el rànquing català de tambeach, on el Torneig Internacional té un pes fonamental, està destinat a determinar les convocatòries per a futures edicions d’europeus i mundials.

Les categories
La competició està composta de diverses categories: els dobles masculins i femenins, els dobles mixtes i els individuals. Els dobles masculins es subdividiran en dos nivells, l’Or i el Plata, i només el primer i el segon classificat en el quadre d’argent podran disputar, l’endemà, el torneig principal. La resta de categories començaran amb un únic quadre, per bé que els dobles mixtos també s’acabaran desdoblant en Or i Plata després de la fase prèvia. Hi ha 20 parelles mixtes inscrites, 10 en la categoria de Plata de dobles masculins, 10 més en la d’Or, 13 parelles femenines, i 10 jugadors per als individuals masculins i 10 més per als femenins.

El programa
L’activitat començarà dissabte (10 h) amb la fase prèvia dels dobles mixtos, mentre que les fases finals en les categories d’Or i Plata es resoldran a les 14 h. Paral·lelament, es disputarà el torneig de dobles masculins de Plata i, ja a les quatre de la tarda, començaran les competicions individuals, que tenen la fase final prevista durant tota la jornada de diumenge. Els dobles masculins d’Or i els femenins també es disputaran diumenge, de 9 a 19 h, que és quan hi ha previst el lliurament de trofeus. Tots els participants són de categoria absoluta, per bé que diumenge també s’ha organitzat una trobada de jugadors júnior. Consulta aquí tots els horaris.

Vilanova i la Geltrú també serà la seu de la segona edició del mundial de tamborí indoor, l’organització del qual va ser atorgada a la FCT. La competició serà del 8 al 10 de desembre d’aquest any i tindrà el pavelló Isaac Gálvez com a instal·lació principal.