29.08.17

Eugeni Gil i Laia Andreu donen una doble segona posició a la selecció catalana de la FEEC en la Matterhorn Ultraks suïssa

Ragna Debats i Sheila Avilés completen el podi femení i passen a liderar la general de la Copa del Món

La selecció catalana de la Federació d’Entitats Excusionistes de Catalunya (FEEC) va completar una gran actuació en la Matterhorn Ultraks suïssa gràcies a les segones posicions d’Eugeni Gil (La Molina CE) i de Laia Andreu (UE Vic). La prova és una de les que puntua un 20% més que les altres per a la general de la Copa del Món de curses per muntanya i, per tant, tots dos han fet un salt molt significatiu en la classificació. Ara mateix, Gil ha passat a ser quart i Andreu, novena. El podi femení a Suïssa va ser íntegrament català, amb victòria de Ragna Debats (Chemo-Tuga) i tercera posició de Sheila Avilés (Buff). El seu salt a la taula classificatòria també ha estat molt significatiu, fins al punt que ja són, respectivament, la primera i la segona en la general.

Un gran rival
La cursa tenia un recorregut de 49 km i un desnivell acumulat de 3.600 m. La victòria en categoria masculina va correspondre a l’italià de 40 anys Marco De Gasperi, després d’escapar-se abans de l’equador de la prova. El seu temps (4h42:31) li va permetre superar el rècord que tenia Kilian Jornet des del 2013. Eugeni Gil va arribar a prop de tres minuts, tot superant amb molta suficiència l’atleta local Martin Anthamatten i el líder de la Copa del Món, Aritz Egea, de la selecció basca. Pere Aurell (Chemo-Tuga) va ser 12è i Albert Pujol (CE Taradell), de la selecció catalana, 15è.

Triomf de constància
Pel que fa a la cursa femenina, Debats va ser capaç de sobreposar-se a la proximitat de la suïssa Laurence Yerly, primer, i d’Andreu, en el tram final, que van mantenir la persecució gairebé sempre a un minut. Al final, la corredora de la selecció de la FEEC va acabar a 1:17 de la catalana d’origen neerlandès. Avilés també va treure profit de la seva progressió en la prova per completar el podi, amb un quart d’hora d’avantatge sobre l’helvètica. Les també catalanes Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca) i Paloma Lobera (AE Matxacuca) van ser setena i vuitena, respectivament.