25.08.17

La selecció catalana de BikeTrial obté una medalla de plata i tres bronzes al mundial de Pujalt

Catalunya va ser quarta a la classificació per països, rere Espanya, la República Txeca i el Regne Unit

La selecció catalana de BikeTrial va tancar la seva participació en el mundial de Pujalt de la setmana passada amb un balanç de quatre medalles -una de plata i tres de bronze- en les diferents categories individuals. En la classificació per equips, Catalunya va estar a punt d’aconseguir una altra presència al podi, però va ser quarta malgrat acumular la mateixa puntuació (29) que el Regne Unit, tercer. El nombre de primeres posicions (5-1) va marcar la diferència. La victòria va correspondre a Espanya i la segona posició, a la República Txeca, després que tots dos equips sumessin 45 punts i els espanyols fossin millors en el desempat per triomfs (5-3). En aquest enllaç podeu consultar tots els resultats.

Posicions de mèrit
La medalla de plata de la selecció catalana la va aconseguir Joan Fusalba en la categoria Poussin, mentre que els bronzes se’ls van anotar Max Serra (Minime), Ramon Enrich (Júnior) i Àngel Batlle (Elit 26 polzades). Una altra posició molt destacada va ser la de Lucía Guerrero en la categoria femenina, ja que va ser quarta, a només 6 punts del podi, malgrat la seva joventut. Armand Mollà -quart- i Domènec Lladó -cinquè- també van brillar en una de les categories reines de la competició, la d’Elit 20 polzades, mentre Marc Piquer, Adrià Utrillo i Martí Rusiñol acumulaven, per aquest ordre, les places de la 6 a la 8 en la categoria Benjamin; Jan Marcial era cinquè en Poussin; Nil Benítez, setè en Minime; o Marcos Díaz i Josep Casablanca, sisè i setè en Major

Un futur prometedor
“La valoració és molt positiva, sobretot per l’actuació en les categories més petites. La pedrera que puja és boníssima i ben aviat se’n recolliran els fruits”, explica Jordi Casablanca, directiu de la Unió Catalana de BikeTrial, que lamenta la lesió d’Alan Rovira al canell poc abans del mundial. Segons Casablanca, el castellarenc hauria tingut moltes possibilitats d’aconseguir un altre bon resultat en la categoria Minime. En total van participar 91 pilots de 12 països diferents, dels quals 20 corresponien a la selecció catalana, la més nombrosa juntament amb l’espanyola. L’equip de Catalunya va lluir el logo de ‘Seleccions Catalanes’ i la inscripció ‘Catalonia Europe’s Next State’ al mallot.

El millor mundial de sempre
Casablanca encara dóna més importància a l’èxit organitzatiu: “Ens van dir que aquesta 26a edició del Campionat del Món era la més ben organitzada de la història”. No s’ha d’oblidar que la Unió Catalana de BikeTrial va haver d’assumir l’organització de l’esdeveniment a contrarellotge després de la renúncia a última hora de la localitat gallega de Bueu, i ha aconseguit tirar-la endavant amb èxit gràcies a les empreses col·laboradores i a la implicació de l’ajuntament de Pujalt. La primera part de la competició va tenir lloc en l’indret on s’erigia un antic campament militar de la Guerra Civil, mentre que la segona es va concentrar en una pedrera. Durant el dia de descans -dimecres- van tenir lloc diverses activitats lúdiques i una exhibició de BikeTrial amb els ulls tapats. Una modalitat sorgida al Japó que molt probablement s’incorporarà al programa competitiu la temporada que ve.

 

Fotos: Francesc Lladó / BikeTrial International Union