03.08.17

El softbol i el BikeTrial marquen el mes d’agost de les seleccions catalanes

El mundial de Pujalt (Anoia) tindrà lloc del 14 al 18 i el dia 20 es podrà veure per Esport 3

L’europeu sub-13 de softbol femení i el mundial de BikeTrial que tindrà lloc a Pujalt (Anoia) destaquen dins del calendari de les seleccions catalanes durant l’agost. El primer esdeveniment, que tindrà lloc a  Collecchio (Itàlia), se celebrarà del 9 al 12 d’aquest mes, mentre que el segon es portarà a terme del dia 14 al 18 i dos dies després, el 20, serà emès per Esport 3.

Participació històrica
La participació de la selecció catalana femenina sub-13 en la sisena edició de l’European Massimo Romeo Youth Trophy 2017 és històrica, ja que és la primera vegada que Catalunya prendrà part en l’europeu oficial de l’European Softball Federation (EFS) de la categoria. La voluntat de ser-hi va sorgir arran d’un entrenament amb 24 jugadores d’aquest tram d’edat de diferents clubs catalans, que va satisfer al cent per cent la Federació Catalana de Beisbol i Softbol (FCBS). Aquest campionat és obert a la participació d’equips nacionals, regionals i clubs i, en aquesta ocasió, comptarà amb la participació de 12 conjunts de sis països diferents: Itàlia, República Txeca, Turquia, Croàcia, Rússia i Catalunya.

La selecció catalana debutarà contra Moscou 2 el dimecres 9 d’agost a les 9 del matí; el segon partit serà contra Turquia el mateix dia (13.30 h). Ja dijous, s’enfrontarà a dos equips txecs, l’SC Merklin (9 h) i el Joudrs Navy (14.30 h); Finalment, divendres dia 11, tancarà la primera fase contra el Panthers Zagreb croat (14.30 h). Hi ha dos grups de sis equips i les classificacions definitives es resoldran durant les finals del dissabte dia 12.

L’espectacle arriba a Pujalt
La Unió Catalana de BikeTrial és l’entitat organitzadora de la 26a edició del Campionat del Món de BikeTrial, que tindrà lloc a Pujalt, a la comarca de l’Anoia, del 14 al 18 d’agost, després que així ho determinés la Unió Internacional d’aquest esport. El programa serà el següent: La cerimònia d’obertura està programada el diumenge 13 d’agost a la tarda i tota la competició, dividida en els següents dies: el dilluns 14 i el dijous 17 es decidiran els títols dels pilots de les categories de base, mentre que el dimarts 15 i el divendres 18 estan reservats a les competicions dels participants de més edat, amb l’excepció dels majors de 35 anys. El dia de descans, dimecres 16, hi ha previstes activitats paral·leles, entre elles una pedalada popular; futbol-aigua amb bicicleta; proves de bicicletes sense pedals (d’habilitat i de velocitat); i BikeTrial amb els ulls tapats. Una modalitat, aquesta última, sorgida al Japó i que arriba per primera vegada a Europa.

La tercera prova del Campionat de Catalunya, que va tenir lloc a Talamanca, així com la classificació general, van ser determinants per a l’elaboració de la llista de convocats de la selecció catalana. Hi són tots els campions, però també d’altres pilots que, segons els criteris tècnics, tenen possibilitats d’aconseguir bons resultats. Els escollits són els següents: Àngel Batlle (Elite 26); Domènec Lladó i Armand Mollà (Elite 20); Lucía Guerrero (Femine); Josep Casablanca i Marcos Díaz (Major); Ramon Enrich (Júnior); Pau Castias, Marc Piquer, Martí Rusiñol, Adrià Utrillo i Daniel Guerrero (Benjamin); Nil Benítez, Gerard Lladó, Conrad Navarro, Alan Rovira, Max Serra i Martí Esquerda (Minime); i Joan Fusalba, Jofre Ortuño i Jan Marcial (Poussin). Hi ha inscrits participants d’11 països diferents.

El diumenge dia 20, Esport 3 oferirà les dues finals de les categories elit -tant la de rodes de 20 polzades com de 26-, així com abans emetrà un resum de les altres categories. Malgrat que en l’edició d’Òdena 2015 ja es van poder veure imatges, és la primera vegada que es farà una retransmissió televisiva del Campionat del Món de BikeTrial. Els espectadors podran veure el pas dels pilots per les últimes tres zones, ubicades al centre de Pujalt, que seran les que determinaran qui es proclama finalment campió mundial.