31.07.17

La selecció catalana de pitch & putt és segona al Quadrangular Internacional jugat a Galícia

La pròxima edició de la competició, que per primera vegada ha coronat França, es disputarà a Catalunya

La selecció catalana de pitch & putt va ser segona en el Quadrangular Internacional disputat al camp del Pilar, a la localitat gallega de Sarria, aquest cap de setmana. Els components de l’equip català, escollits per mèrits esportius recents, van ser els següents: Marçal Moré, Eric Puig, Joan Poch, Josep Martínez, Jaume Vidal, Javier Gamero, Miquel Porta i Nil Peiró. Lluís Fernández va exercir de capità. Catalunya va portar la iniciativa durant gairebé tota la competició però va cedir en l’últim tram de la final contra França, cosa que li va impedir sumar el seu quart títol i tercer consecutiu.

 

Dissabte al matí es va disputar una primera volta strokeplay amb 4 jugadors en format individual i 4 jugadors en format parelles, comptant les 5 millors targetes de joc. La selecció catalana començava amb força, amb un resultat d’equip de 23 sota par, seguida per l’amfitriona Galícia amb 19 cops sota par; França, amb 12 cops sota par; i, finalment, Euskadi, amb 20 cops sobre par. Aquesta volta classificatòria definia les semifinals, que van emparellar Catalunya amb Euskadi i Galícia, amb França. La semifinal es jugava a dues rondes, una primera de parelles foursome i una segona ronda individual. Catalunya va guanyar amb autoritat el seu enfrontament per 12 a 0, mentre que, a l’altra semifinal, França va donar la sorpresa davant de l’equip local, primer en empatar en la modalitat de parelles i, després, en imposar-se als individuals per un resultat global de 7 a 5, que no es va decidir fins als cops finals de cada partit.

 

La final que enfrontava Catalunya amb França es va jugar diumenge amb el mateix format de doble ronda, primer amb parelles foursome i, després, individual. la selecció catalana va dominar amb autoritat els partits de parelles, però ja es podia notar la millora respecte a anteriors edicions de la selecció francesa, en arribar molts partits a decidir-se en els últims cops. La ronda individual de la final va ser decisiva per decantar la balança a favor de França per un ajustat 6,5 a 5,5 on, en els últims moments de cadascun dels últims partits, el marcador canviava constantment de color. El joc dels francesos es va imposar en aquests últims cops i va deixar Catalunya sense poder guanyar per tercera vegada consecutiva, havent-se de conformar amb el subcampionat. Va completar la classificació la tercera posició de Galícia i la quarta d’Euskadi.

Al camp seu de la competició es va fer el lliurament de guardons, tot comptant amb la presència del president de la Federació Internacional de Pitch and Putt (FIPPA), en Víctor Moscatel. La pròxima edició de la competició, de caràcter anual, tindrà lloc l’any 2018 a Catalunya.