28.07.17

Catalunya aspira aquest cap de setmana al quart títol en el Quadrangular Internacional de pitch & putt

La competició tindrà lloc a Galícia i, com és habitual, enfrontarà la selecció catalana amb els amfitrions, Euskadi i França

La selecció catalana de pitch & putt té l’oportunitat aquest cap de setmana de proclamar-se campiona del Quadrangular Internacional per quarta vegada en la seva història. De fet, Catalunya s’ha emportat el títol en les tres edicions que ha disputat (2011, 2015 i 2016), mentre que el primer precedent, del 1997 a Dublín, va comptar amb la participació de la vencedora Irlanda, Canadà, Austràlia i Anglaterra.

Vells coneguts
Tal com és habitual en els últims anys, els rivals seran França, Euskadi i Galícia, que exercirà d’amfitriona al camp del Pilar Sarria. En les últimes dues edicions sempre s’ha repetit el mateix resultat, amb Catalunya campiona; França, finalista; Galícia, tercera; i Euskadi, quarta. A través de la modalitat strokeplay -suma de cops de quatre jugadors individuals i quatre per parelles-, dissabte es decidirà l’ordre de les semifinals, que es disputaran el mateix dia. La jornada de diumenge està reservada a la final i a la final de consolació, que com l’eliminatòria anterior empraran el sistema matxplay, per punts, que s’atorgaran per foursomes i individuals.

Experiència i nous talents
La selecció catalana, que avui ja viatja a Galícia per portar a terme una sessió d’entrenament, la componen Josep Martínez, Eric Puig, Jaume Vidal, Nil Peiró, Marçal Moré, Joan Poch, Javier Gamero i Miquel Porta. En el Quadrangular Internacional, la convocatòria es fa íntegrament per criteris objectius d’acord als resultats de l’anterior temporada i la vigent. Una victòria seria molt especial per a Eric Puig, que és l’únic jugador que ha tastat el sabor de l’èxit en les tres edicions disputades (2011, 2015 i 2016), mentre que també aspiraran al segon títol consecutiu Josep Martínez, Jaume Vidal i Nil Peiró. El campió de Catalunya matxplay del 2016, Marçal Moré, i el subcampió, Joan Poch, també aportaran la seva inestimable experiència internacional, mentre Javier Gamero i Miquel Porta, en franca progressió, exerciran el paper de debutants.

El precedent del mundial individual
L’últim precedent internacional dels jugadors de la Federació Catalana de Pitch & Putt (FCPP) va ser el mundial individual de stroke de Noruega, que es va disputar del 6 al 9 de juliol. Amador Rodríguez (-15) va ser el català més ben classificat, amb la 7a posició final, a 4 cops del guanyador, l’irlandès Liam O’Donovan, i a només un de la tercera plaça. Marc Bella (-9) va ser 13è; Raúl Fernández i Josep Iglesias (-8), 16è i 17è; John Frederick Evans (+1), 36è; i Sergi Chaves i Àngel Navarro (+2), 38è i 39è, respectivament, d’un total de 76 participants. L’actuació d’Amador Rodríguez li va permetre proclamar-se campió del món sènior -de més de 55 anys- per segona vegada, després de l’èxit del 2013 a Galícia.