25.07.17

L’esport català reivindica el valor del CAR en el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona

El Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès celebra les primeres tres dècades d’existència amb una lluïda cerimònia

El CAR de Sant Cugat del Vallès ha celebrat avui el seu 30è aniversari tot coincidint amb la commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992. Ho ha fet amb una lluïda cerimònia que ha posat de manifest la relació directa entre l’èxit de l’esdeveniment i el del Centre d’Alt Rendiment, ja que tots dos conceptes no es podrien entendre sense la tradició, força i model propi de l’esport català. A través de documents adornats amb espectaculars impactes audiovisuals, els assistents han pogut comprovar la trajectòria paral·lela que van mantenir el CAR i els Jocs des del 1987 fins al 1992, moment en què la instal·lació va seguir amb fermesa el seu camí fins al punt que, ara mateix, segueix sent clau per a la tecnificació de les millors promeses de Catalunya.

Diverses autoritats han presidit l’acte i han reivindicat tant el valor del CAR com el dels Jocs per al desenvolupament esportiu del país. “Catalunya sempre estarà compromesa amb el moviment olímpic, que entenem com un abanderat de la pau i la llibertat”, ha indicat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que s’ha referit a Barcelona 92 com a un “reflex exacte de la forma de ser i actuar de Catalunya i de la seva gent, acollidora, emprenedora i il·lusionada, que sempre ha apostat pel multilateralisme i els principis que el fonamenten: respecte, diàleg i pacte”. Per la seva banda, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha afegit que “podem dir amb orgull que el llegat del 92 és ben visible en instal·lacions, centres i persones”. L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha comentat que “els Jocs Olímpics va ser la materialització d’un somni compartit, també de les ciutats catalanes”, entre elles les diverses subseus, que van ser homenatjades.

Pel que fa al president del Comitè Internacional Olímpic (CIO), Thomas Bach, ha destacat que “els Jocs Olímpics van portar una nova Barcelona al món”, tot posant com a exemple que la ciutat “va obrir els braços al mar”. També hi ha hagut una intervenció del monarca espanyol Felip, que amb el seu discurs ha pretès espanyolitzar els èxits de fa 25 i 30 anys mentre des de la platea se li mostrava una estelada i el missatge ‘volem votar’

Un dels moments més emotius ha estat el reconeixement que s’ha fet a les diverses autoritats que van fer possible tant el CAR com els Jocs. Molt especialment quan ha estat el torn del secretari general de l’Esport de l’època, el qual ha conegut que, des d’ara, la instal·lació de Sant Cugat es coneixerà com a ‘Centre d’Alt Rendiment Josep Lluís Vilaseca’.

Fotos: Jordi Estruch / SGE