18.07.17

Sensacions positives en el primer entrenament de la selecció catalana femenina de futbol sala

La convocatòria amb vista al mundial de Balaguer no es començarà a perfilar fins després de la tercera sessió preparatòria

La selecció catalana de futbol sala va iniciar diumenge a Calaf la preparació per al mundial de Balaguer, que es disputarà la segona quinzena de novembre. En aquest primer entrenament hi van participar 19 jugadores però la convocatòria final encara està lluny de definir-se. Ho explica el seleccionador de Catalunya, Christian Roldan: “Va ser un primer dia de presa de contacte, positiu però sense gaires conclusions definitives. L’entrenament va servir per veure el rodatge acumulat en els diferents clubs, perquè les jugadores es traguessin els nervis de sobre i per valorar diferents perfils. Estem en un procés de preselecció i no començarem a retallar el grup fins després del tercer entrenament”.

Una preparació intensa
Roldan és “una mica més optimista” sobre el nivell de les jugadores que no pas abans de començar a treballar, tot i que segueix pensant que la tasca haurà de ser molt intensa durant els pròxims quatre mesos: “Vaig quedar bastant content, malgrat que ens queda molta feina per fer. Hem de perfilar les jugadores que vindran i també el model de joc per ser competitives”. El pròxim entrenament serà d’aquí a 15 dies, on “moltes jugadores que van ser a Calaf repetiran”. Més tard, el repte serà fer compatible la preparació amb les vacances i l’inici de la nova temporada: “Respectarem el mes d’agost perquè és un període que pot suposar dispersió i després compaginarem els entrenaments amb l’inici de les lligues. Els compromisos de clubs es mantenen i les jugadores saben que s’han de multiplicar”. El segon i el tercer entrenament es faran de manera rotativa a diferents punts de Catalunya mentre que, a partir del setembre, la voluntat ja és convertir Balaguer en el centre d’operacions.

L’objectiu és la competitivitat
Sobre les possibilitats que pot tenir Catalunya a Balaguer, Roldan és conscient que guanyar el mundial serà força més complicat que a Reus el 2008. Tot i això, confia a fer un pas endavant respecte a l’última edició, disputada a Colòmbia l’any 2013: “Estem dins del grup de seleccions més respectades del món, malgrat que a Colòmbia no vam tenir sort en el quadre i, quan ens vam trobar les amfitriones, que acabarien guanyant, ni tan sols vam competir. La idea és preparar-nos de tal manera que, en el moment que juguem contra equips com la mateixa Colòmbia o Veneçuela, tinguem opcions”, sentencia.