12.07.17

Christian Roldan dirigirà Catalunya en el mundial de futbol sala femení de Balaguer

El primer entrenament de la selecció catalana tindrà lloc aquest diumenge a Calaf amb un grup de 25 jugadores

Christian Roldan i Salvador serà el seleccionador català amb vista al mundial de futbol sala femení de Balaguer, que tindrà lloc la segona quinzena de novembre. La Federació Catalana de Futbol Sala (FCSF) l’ha escollit pel seu coneixement de les competicions femenines i pel seu bagatge amb la selecció catalana. Roldan va ser el tècnic ajudant d’Albert López en el mundial de Reus 2008 -que es va saldar amb el triomf de Catalunya– i, posteriorment, va passar a dirigir el combinat absolut durant el premundial del Canadà, l’últim campionat del Món disputat fins ara -el de Colòmbia 2013-, i l’europeu de Santa Coloma de Farners.

Primer entrenament
El directiu responsable de les seleccions catalanes de la FCFS, Xavier Cerdà i Ribes, va presentar dilluns Roldan en el nou càrrec i aquest es va posar a treballar immediatament. Ahir mateix va fer pública la primera convocatòria de 25 jugadores, que diumenge (16.30 h) portarà a terme el primer entrenament al Pavelló Municipal de Calaf. La idea és que hi hagi una altra sessió preparatòria abans de les vacances i que la posada a punt s’intensifiqui de manera definitiva a partir del mes de setembre. La llista d’inscrites definitiva per a un campionat del Món com el de Balaguer solen estar configurades per entre 12 i 14 jugadores.

Un repte majúscul
La victòria al mundial 2008 serà molt difícil de repetir, tal com alerta el president de la FCFS, Daniel Vives, en una entrevista publicada a Mundo Deportivo: “El Campionat de Reus va ser un campionat fantàstic. Aquest any tindrem més dificultats per poder competir pel campionat. Si arribem a semifinals, ens podem sentir força orgullosos”, destaca, tot especificant que, “sense cap dubte”, les favorites són “Colòmbia i Brasil”, molt especialment la primera: “Colòmbia és l’actual campiona del món i, si manté el mateix bloc que quan es va disputar el campionat al seu país, té una molt bona selecció”. Tot i això, confia en les possibilitats de la selecció de plantar cara: “Catalunya és la segona o tercera millor selecció d’Europa i està entre les sis primeres a escala mundial”. Els seus rivals a Balaguer, al marge de Colòmbia i Brasil, seran els següents: França, Rússia, República Txeca, Veneçuela, Colòmbia, Paraguai, Estats Units, Brasil, Marroc, Taiwan i Austràlia.

La primera convocatòria de Roldan
Olga Parisé Farré, Jordina Rovira Solé, Júlia Palma Campos i Irene Vendrell Vidal (CFS Balaguer); Marta Arenas Jal, Eva Dafne Alcalà i Helena Martínez Güell (Pony’s); Naiara Zárate Moreno, Laura Sugrañes Rodríguez i Natàlia Klim Yuc (Teià F5); Anna Herrando Ribas i Raquel Cortés Sánchez (FS Olímpic Argentona); Cristina Iglesias Caparrós i Ionela Giorgina Miu (Atlètic Vidreres); Eva Moral Lorenzo i Laura García López (FS Llinars); Aina Moya Tey i Naime Reixach López (Betis Catalunya FS); Elena Losantos Díaz (Manuel Blancafort); Valeria Rosario Santana (Associació Nova Joventut Montserrat); Laura Viura Salas (EFS Les Glòries); Cristina Tauste Sabalete (Athletic Futsal Diablos Castellbisbal); Noelia Vadillo Martínez (AE Sallent); Sandra Díaz Ardíaca (Futsal Tiana); i Eva Guardiola Sama (Futsal Fraga Bajo Cinca).

La selecció sub-20, a punt
L’altre gran esdeveniment de l’any per a les seleccions catalanes de futbol sala serà el premundial sub-20 masculí, que tindrà lloc el mes de desembre a Itàlia. Els entrenaments amb vista a preparar aquesta competició, que donarà accés al campionat del Món de Colòmbia 2018, començaran al setembre. D’aquest grup de jugadors també en pot sortir més d’un representant de Catalunya en el pròxim mundial absolut masculí, el d’Argentina 2019.