10.07.17

La selecció catalana de beisbol sub-17 es queda a només dues carreres de tornar als Estats Units

L’Emília-Romanya va rellevar Catalunya com a campiona d’Europa-Àfrica en batre-la per la mínima (4-3) en la final de Novara

La selecció catalana masculina de beisbol sub-17 no va poder repetir la gesta de l’any passat, malgrat quedar-se a un pas d’aconseguir-ho. O millor dit: a només dues carreres. La derrota per la mínima (4-3) en la final de Novara va fer que l’Emília-Romanya rellevi Catalunya en el palmarès del títol continental (Europa-Àfrica) de la categoria Senior League. Per tant, serà la regió italiana la que participarà en les World Series dels Estats Units d’aquest 2017. Tot i això, la trajectòria dels homes de Marc Carrillo en la competició piemontesa va mantenir tots els estàndards de brillantor de l’any 2016, amb la qual cosa ha quedat plenament ratificat el futur esplendorós del beisbol català.

Trajectòria immaculada
Catalunya va arribar invicta al partit decisiu -de la mateixa manera que l’Emília-Romanya-, després de superar amb contundència els representants de la Gran Bretanya (14-1) i dels Països Baixos (7-0) en la fase de grups. En les semifinals, el triomf contra Moràvia del Sud va ser per una única carrera (2-1), després que els de Carrillo sabessin administrar tot l’avantatge acumulat abans de la cinquena entrada. En aquest enfrontament, va destacar de manera especial el rendiment al monticle de Frank Hernández, tancat per Àlex Tome.

Final de poder a poder
La final va estar marcada per l’inici ambiciós de tots dos equips, ja que Catalunya es va avançar 2-0 (Omar Hernández i Guillem Maled) en el seu primer torn al bat. L’Emília-Romanya, però, va ser capaç de replicar en la mateixa primera entrada. A partir d’aquí, el duel va estar molt més marcat pel control, amb la mala sort que el 3-2 de Pol Rodríguez no només va ser igualat en la quarta entrada, sinó també superat amb una carrera addicional. Malgrat els esforços per reverir la situació, la remuntada ja no va ser possible. El desencís inicial va ser evident però, amb el temps, l’experiència acumulada acabarà sent un tresor. No s’ha d’oblidar que aquesta selecció ha de ser la base durant els primers anys després de la independència, que implicarà el reconeixement internacional de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol (FCBS) i, per tant, el seu dret a participar en totes les competicions internacionals.

Les altres competicions de l’estiu
La participació de la selecció catalana de beisbol de Senior League a Novara no és l’única programada durant l’estiu. L’equip de beisbol masculí de Little League (sub-13) també disputarà el torneig d’Europa-Àfrica a Kutno (Polònia) del 17 al 25 de juliol, amb el precedent recent de dos subcampionats i una tercera posició, l’any passat. Pel que fa a la selecció femenina sub-13 de softbol, disputarà l’europeu oficial de la categoria a la ciutat italiana de Collecchio del 9 al 12 d’agost.

Victòries de la selecció sub-21
D’altra banda, recentment la selecció catalana sub-21 va protagonitzar un doble duel amistós contra el conjunt americà del Purposen Diven. Els dos partits es van saldar amb una victòria i una derrota, en tots dos casos per dues entrades de diferència (12-10 i 2-4). L’autoria de la fotografia és de @sanchezboogie.