10.07.17

Eugeni Gil s’imposa en la marató Buff Epic Trail de la Vall de Boí, puntuable per a la Copa del Món de curses per muntanya

La selecció catalana de la FEEC acredita cinc places entre els tretze primers i Eduard Hernández ja és quart de la general

La selecció catalana de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va ser profeta a la seva terra i va completar la millor actuació fins ara en la Copa del Món de curses per muntanya d’aquest any. En la marató Buff Epic Trail disputada a la Vall de Boí -42 km i 3.200 m de desnivell positiu-, Eugeni Gil (La Molina Club d’Esports) va ser el més ràpid, mentre els seus quatre companys d’equip aconseguien una plaça entre els tretze primers: Eduard Hernández (AE Matxacuca) va ser setè; Sergi Rodríguez (CE de la Segarra), onzè; Andreu Simon (AE Intempèrie), dotze; i David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà), tretze. Aquests resultats permeten que Hernández, amb 185,6 punts, passi ser quart de la general que lidera el basc Aritz Egea (362,4 punts), mentre que Gil, amb 172, és setè malgrat només haver puntuat en dues competicions, a Livigno (Itàlia) i a Catalunya.

Gil resol al final
En el tram inicial de la cursa, entre la sortida a Espot i el pas per l’estany Gento, Aritz Egea va prendre la iniciativa, seguit de prop per Eugeni Gil. Per darrere, Eduard Hernández era quart i Andreu Simon, sisè. La pluja que va aparèixer en aquell moment no va fer minvar la velocitat i Gil va prendre el lideratge en l’última pujada, tot essent capaç de mantenir l’avantatge en la baixada definitiva cap a Barruera. El basc va arribar segon a tres minuts, mentre que el francès Adrien Michaud, tercer, se’n va deixar vuit. Les properes proves en què participarà la selecció catalana seran la Vertical Cabanera, aquest dissabte, i la Dolomites Skyrace de l’altre cap de setmana, que és la següent cita de la Copa del Món de curses per muntanya prevista en el calendari.

Fotos: Ivan Torres / FEEC