04.07.17

El món de l’esport serà protagonista en el Crans Montana Forum, que s’inaugura demà a l’INEFC de Barcelona

En el marc dels 25 anys dels Jocs del 1992, es reivindicarà la joventut com a actor essencial per propagar l’ètica i els valors de base de l’esport

Com millorar la governança de l’esport? Com pot contribuir la pràctica esportiva i el món de l’esport a la pau, la seguretat internacional i una millor relació entre els estats? Aquestes són algunes de les preguntes que es respondran durant la conferència “La joventut, una nova eina al servei de la pau. Cap a una nova governança de l’esport”, que tindrà lloc demà a la seu de l’INEFC, a Barcelona, en el marc de la 28a sessió anual del Crans Montana Forum. Una edició que fins divendres se celebrarà íntegrament a la capital catalana. A l’acte hi participarà el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, juntament amb altres ministres de l’Esport, la Joventut i l’Educació de l’Àrea Mediterrània, l’Àfrica, l’Orient Mitjà, els països de la Ruta de la Seda i la Resta del Món.

Barcelona’92, en el record
En el marc del 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, la cita esportiva obrirà un esdeveniment de tres dies de durada i posarà el focus en com la diplomàcia esportiva pot esdevenir una eina de pau i estabilitat en moltes regions del món. Sobretot, a la zona de la Mediterrània. La joventut pot esdevenir un actor essencial a l’hora de propagar l’ètica i els valors de base que porta implícits l’esport, que són universals i comuns a tot el planeta. Tot i això, l’èxit d’aquest procés depèn de la revisió i de la millora de les relacions entre governs i moviments esportius. Aquest serà un dels eixos principals de la sessió del Crans Montana Forum, que reunirà representants de tot tipus d’organitzacions, empreses i altres actors clau del món de l’esport internacional.

Al final de la sessió, es retrà un homenatge a cinc dels medallistes catalans durant els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona, que seran reconeguts per l’organització com a “Nous Líders d’Honor”. Els esportistes guardonats seran Eli Maragall (hoquei sobre herba), Natàlia Via-Dufresne (vela), Laura Tramuns (natació), Carles Folguera (hoquei sobre patins) i Dani Ballart (waterpolo).

El programa, fins divendres
Després de la sessió a l’INEFC, el 6 i el 7 de juliol el fòrum traslladarà les seves sessions al Recinte Modernista de Sant Pau. Allà, els participants internacionals tindran al seu abast un intens programa de temàtiques diverses, com ara la sostenibilitat de la producció energètica, la gestió de corrent migratori actual, l’auge del populisme en la política moderna, la cooperació entre els països de la Ruta de la Seda, el paper de la dona a Àfrica, l’aigua lligada al medi ambient, l’encaix dels ports en els entorns urbans o les relacions estratègiques entre Europa i l’Àfrica. Tot plegat, qüestions que també portaran a Barcelona alguns dels principals líders d’opinió i de presa de decisions en les respectives matèries.