04.07.17

Catalunya és subcampiona en el mundial de beach tennis disputat a Barcelona

Itàlia guanya l’or per nacions i també mostra la seva hegemonia en la majoria de competicions en disputa

La selecció catalana va tornar a una final d’un campionat del Món de beach tennis tres anys després del seu últim títol. En aquest cas, però, no va poder vèncer Itàlia en l’eliminatòria decisiva, disputada a Barcelona, que ja havia estat la seu de l’edició victoriosa del 2014. Catalunya va superar Letònia i Bèlgica en el seu camí cap a la final, mentre que Itàlia havia batut Àustria i els Estats Units. En total, van participar en el torneig 10 nacions diferents, entre les quals s’inclou Portugal, Sardenya, Finlàndia i Flandes.

La final de seleccions la van jugar, per part de Catalunya, Gerard Rodríguez i Gerard Rodríguez (dobles masculí) i Gemma Egea i Mireia Rebull (dobles femení), que van perdre, respectivament, contra Marco Mazzotti i Filipo Tura; i Lucia Caldironi i Patrizia Pirazzini. L’equip de l’Associació Beach Tennis de Catalunya (ABTCat) la formaven els següents jugadors Gerard Rodríguez, Gerard Rodríguez, Gemma Egea, Alejandra Porteiro, Mireia Rebull, Pol Filella, Santi Puente i Àlex Albors.

Itàlia, una potència
L’hegemonia italiana va ser gairebé absoluta en gairebé totes les competicions. Al marge de l’or per nacions, els seus representants també es van imposant en els individuals i els dobles professionals, masculins, femenins i mixtes. Especialment destacat va ser el paper de Marco Mazzotti, tant en els dobles masculí professional com en la final de seleccions, on es va erigir en una peça fonamental per a la victòria italiana. La delegació catalana només va obtenir una victòria (la de Jordi Vega i Víctor Duran en els dobles masculins sub-16), però dotze dels seus tennistes van obtenir alguna presència al podi, al marge de l’aconseguida per equips. Àlex Albors (dues plates) i Pol Filella (una plata i un bronze) van ser els competidors locals més llorejats.

Els medallistes catalans van ser els següents: Àlex Albors i Cristóbal Ramírez (plata, dobles masculí professional); Joaquim Campillo (bronze, dobles masculí professional, fent parella amb l’alemany Richard Mast); Alexandra Jiménez (bronze, dobles femení professional, fent parella amb l’espanyola Sabrina López García); Pol Filella (plata, dobles mixtes professional, fent parella amb l’espanyola Carla Marrero); Santi Puente (bronze, dobles mixtes professional, fent parella amb l’espanyola Sabrina López García); Gerard Torres (plata, individual masculí professional); Pol Filella (bronze, individual masculí professional); Àlex Albors i Lluís González (plata, dobles masculí de més de 45 anys); Jordi Vega i Víctor Duran (or, dobles masculí sub-16); i Ignasi Pujadas i Ignasi Soley (plata, dobles masculí sub-16).