03.07.17

La selecció catalana de Twirling revalida el títol de campiona d’Europa a Tortosa

La superioritat de l’equip amfitrió queda manifesta en totes les classificacions de l’esdeveniment

La selecció catalana de Twirling s’ha adjudicat el campionat d’Europa de l’European Federation of Baton Twirling (EFBT) amb total autoritat. Al Pavelló Firal de Tortosa, i amb una delegació de 131 atletes, l’equip de la Federació Esportiva Catalana de Twirling (FECT) ha dominat totes les classificacions en joc i, per tant, s’ha imposat sense pal·liatius en la general, seguida d’Eslovènia i Irlanda. Aquest èxit se suma a l’aconseguit fa dos anys a Gormanston (Irlanda) i permet que Catalunya retingui el títol de campiona continental fins al 2019, que és quan hi ha prevista la pròxima edició.

Les victòries de la delegació catalana les van aconseguir els següents ‘Twirlers’: en les categories individuals, Nerea Artola (juvenil femení), Ian Roque (juvenil masculí), Cinta Escoda (júnior femení), Eric Queral (júnior masculí), Laia Díaz (sènior femení) i Marc Hierro (sènior masculí); i, en les categories per parelles, Ariadna Pomada i Víctor Ruiz (juvenil), Lluna Hierro i Joana Pérez (júnior), i Lorena Cases i Cinta Escoda (sènior). Per equips (de 5 a 9 esportistes) i per grups (a partir de 10), Catalunya es va imposar en les categories juvenil, júnior i sènior, a través dels seus equips A, B o C. En total, el combinat de la FECT va acreditar 33 presències al podi.