28.06.17

La selecció catalana de beach tennis intentarà reeditar el títol mundial del 2014 a Barcelona

La platja del Bogatell acull des de dijous fins diumenge la 17a edició de la competició, 4a consecutiva a la capital catalana

La selecció catalana de beach tennis afronta des d’aquest dijous fins diumenge la 17a edició del mundial d’aquesta disciplina esportiva, quarta consecutiva que té lloc a Barcelona. La platja del Bogatell serà la seu d’una quinzena de competicions diferents, comptant els tornejos de dobles -masculins, femenins i mixtes-, els individuals, i la prova per equips, consistent en un doble masculí, un altre de femení i, en cas que es mantingui l’empat, un partit de dobles mixtes. En total, es repartiran més d’una norantena de medalles, tenint present que els perdedors de les semifinals, en tots els casos, rebran el bronze. El torneig per equips es concentrarà des del divendres dia 30 fins al diumenge dia 2 -la final està prevista a les cinc de la tarda-, mentre que les primeres competicions a entrar en escena -demà dijous- seran les de dobles per edats i els individuals amateurs i open.

Objectiu: medalla per equips
Per seleccions, el combinat de l’Associació Beach Tennis de Catalunya (ABTCat) té com a objectiu reeditar el títol del 2014 -en té dos al seu palmarès-, després de dos anys consecutius caient als quarts de final, contra Bielorússia i contra Grècia. Precisament, aquests dos equips seran dos dels grans absents en aquest mundial. En canvi, hi seran equips del nivell d’Itàlia -vigent campiona del món i d’Europa-, Bèlgica, Flandes, Sardenya, Àustria, Portugal, els Estats Units, Letònia o Finlàndia. Una de les novetats és que equips com Sardenya o Letònia podran participar amb dos equips, però el sorteig del quadre ho tindrà en compte perquè en cap cas puguin coincidir en una hipotètica final.

Respecte per les identitats diferenciades
Com que no està condicionada per les directrius del Comitè Internacional Olímpic (CIO), la federació internacional de beach tennis (IFBT) permet la participació d’identitats esportives diferenciades, independentment del fet que representin estats reconeguts per les Nacions Unides o no. És en aquest context que poden ser en competició Catalunya, Sardenya o Flandes, que es podrà a Bèlgica amb total normalitat. Com a nota curiosa, els sards compten amb la col·laboració d’Òmnium Cultural de l’Alguer i lluiran el logo de l’entitat a les samarretes. És el tercer any consecutiu que Sardenya participa al mundial de Barcelona.