27.06.17

Catalunya defensa el títol de campiona d’Europa de Twirling al Pavelló Firal de Tortosa

La delegació catalana és la més nombrosa de la història, amb 131 competidors

El Pavelló Firal de Tortosa acull aquesta setmana el campionat d’Europa de l’European Federation of Baton Twirling (EFBT). La inauguració de l’esdeveniment serà dijous, dia 29 de juny (18.30 h), mentre que totes les competicions es concentraran des de divendres, a les deu del matí, fins diumenge a la tarda, moment en què tindrà lloc la cerimònia de clausura. El preu de l’abonament pels 4 dies és de 25 euros, però a taquilles també hi hauran entrades a 10 euros per a cada jornada. L’objectiu de la delegació catalana és revalidar el títol continental conquerit en l’última edició disputada per seleccions, el 2015 a Gormanston (Irlanda). Per a aconseguir-ho, comptarà amb “la delegació més nombrosa de la història, de 131 atletes”, tal com destaca el president de la Federació Esportiva Catalana de Twirling (FECT) i vicepresident de l’EFBT, Rubèn Pueyo.

“El fet de ser els amfitrions és decisiu per a comptar amb una convocatòria tan àmplia però l’any passat, en l’europeu de clubs d’Eslovènia, ja vam ser 63; i fa dos anys a Irlanda, 55”, recorda Pueyo, que admet que Catalunya és favorita pel nombre de participants però també haurà d’anar amb compte amb el nivell de les dues altres seleccions participants, Eslovènia i Irlanda: “L’any passat, el club que tothom pensava que guanyaria no ho va fer i el títol va ser per un altre, que presentava menys competidors”. Hi ha quatre competicions diferents i cada una està dividida en les categories d’edat: juvenil, júnior i sènior. Són les proves individuals, per parelles, per equips (de 5 a 9 esportistes) i de grups (a partir de 10). La classificació final per països la determina la suma de tots els punts i, normalment, “els individuals solen marcar la diferència”.