26.06.17

La selecció catalana és vuitena en el mundial sub-17 de korfbal als Països Baixos

La duresa del grup en la primera fase i la falta d’experiència van condemnar Catalunya, que només va sumar un triomf

La selecció catalana sub-17 de korfbal va tancar ahir el mundial de la categoria en la vuitena posició final, després d’imposar-se en només un partit dels set disputats. La poca experiència internacional de molts dels integrants de l’equip va condicionar la classificació de Catalunya en el torneig dels Països Baixos, així com la duresa del grup en la primera fase. En la jornada de diumenge, el combinat català va evolucionar el seu joc, però la progressió no es va traduir en més victòries i, per tant, en una escalada de llocs.

Un mal inici
La derrota en el primer partit contra Alemanya (16-7) va pesar com una llosa, ja que, tot seguit, Catalunya s’enfrontava a dues de les principals potències d’aquest esport, la Xina Taipei (18-5) i els Països Baixos (28-2), que també es van imposar. Quedava un partit per evitar la darrera plaça del grup però Hongria va vèncer de dos punts (10-8). La segona fase va començar amb un altre partit contra Alemanya, que va patir molt més per superar els catalans (8-6). Després arribaria l’única victòria, contra Portugal (10-11), que obria la porta a la lluita per a la setena posició. En el partit decisiu, però, la República Txeca va ser millor (13-7).

Aprenentatge de valor
“Ha estat un torneig molt intens, amb molts partits en un espai de temps molt reduït; l’equip ha anat de menys a més, fins a aconseguir competir més en el segon dia”, destacava el tècnic català, Javier Navarro, a la pàgina web de la Federació Catalana de Korfbal (FCK). Segons ell, l’equip va “pecar d’inexpert” i li va faltar “una mica de decisió”, tot i que està convençut que, malgrat el resultat i el fet que la resta d’equips eren físicament molt superiors, l’experiència acumulada és “molt positiva per aprendre i millorar”.

Arbitratge català
La selecció sub-17 no va ser l’única participant catalana en el mundial sub-17. Dani Ezpeleta, responsable del comitè arbitral de la FCK, va exercir d’àrbitre i va ser assistent en la gran final entre els Països Baixos i Bèlgica.