26.06.17

Consideracions a la carta de resposta del Sr. Àngel Ros

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes no la troba gens convincent i demana una reunió al Paer en cap per explicar-li els beneficis de la independència per a l’esport

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes agraïm al Sr. Àngel Ros, alcalde de Lleida, que hagi respost amb celeritat la carta oberta que li vam enviar dijous, referent a l’aprovació per part del ple municipal de la voluntat d’acollir un partit de la selecció espanyola de futbol a la ciutat. Tot i això, considerem que la rèplica del Paer en cap no és gens convincent perquè eludeix la qüestió central de la nostra queixa, que és la provocació i falta de sensibilitat cap a la ciutadania de Lleida. Aquesta coincideix en el temps amb la negativa a cedir espais municipals per a la celebració del referèndum de l’1-O i no té en compte el moment transcendental que està vivint Catalunya, de lluita per la seva pròpia existència com a país i realitat esportiva diferenciada.

Un partit de la selecció espanyola de futbol, en aquests moments, no es pot considerar un esdeveniment esportiu com tots els altres que relaciona en la seva resposta, per tot el que implica des d’un punt de vista simbòlic i emocional per a una gran part de la població. I volem recordar-li que la RFEF, la que vostè realment convida, és qui més bastons a les rodes i impediments ha posat al reconeixement internacional de la selecció catalana de futbol.

A més, la menció que fa a un partit de la selecció catalana és absolutament reduccionista, atès que fa referència a “partits amb altres Comunitats autonòmiques” o a “un dels partits que anualment juga” sense tenir present la possibilitat que hi disputi, si les circumstàncies ho permeten, partits oficials. Un pas que sí que ha fet, per exemple, l’ajuntament de Balaguer tot impulsant l’organització del mundial femení de futbol sala, on la selecció catalana oficial participarà com a equip amfitrió.

La Plataforma Proseleccions està plenament convençuda dels beneficis que tindria la independència per al món de l’esport, ​incloent-hi els clubs i els esportistes lleidatans i, per aquest motiu, hem sol·licitat una reunió amb el Sr. Ros per poder-li explicar de primera mà i de manera presencial.