23.06.17

Catalunya fa un pas més en la seva evolució contra les futures estrelles del korfbal

La selecció neerlandesa sub-21 s’imposa en l’amistós de Castellbisbal per un anecdòtic 15-40

La selecció catalana absoluta de korfbal, vigent medallista de bronze al campionat d’Europa, va acumular ahir una experiència molt interessant amb vista al seu objectiu de seguir creixent. Es va enfrontar en un partit amistós a la selecció neerlandesa sub-21. O el que és el mateix, a les millors promeses de la indiscutible millor lliga del món, la dels Països Baixos. El resultat final (15-40) es pot considerar anecdòtic, ja que el més important era viure situacions de joc reals contra un conjunt tan potent com és l’’oranje’, tant per bagatge competitiu com per condició física i altura. I és que el grup de jugadors que està visitant Catalunya està configurat per les futures estrelles d’aquest esport.

Conclusions positives
“Vam fer 4 parts de 15 minuts i el partit va ser més competitiu del que reflecteix el resultat. Holanda va demostrar que continua tenint la millor pedrera del món i la veritat crec que aquesta selecció sub-21 és una de les millors generacions des de fa molts anys”, explica el director tècnic de la Federació Catalana de Korfbal (FCK), Luis Rosa, que es mostra molt esperançat amb el futur:Catalunya té la vista posada en el pròxim europeu absolut del 2018 a Holanda i també en el mundial del 2019 a Sud-àfrica. Units, amb el canvi generacional, i convocant molta gent jove, esperem fer una bona preparació per defensar el tercer lloc de l’últim europeu i el quart a l’últim mundial”.

Els partits anteriors
La selecció neerlandesa sub-21, amb el partit contra Catalunya, va tancar una sèrie de tres compromisos que també van portar-la a enfrontar-se al vigent campió de lliga i copa català, el KA Vallparadís, i al 4t classificat en l’última Europa Shield, el CK Montcada. En aquests duels, ni tan sols es van comptar els punts. Els entrenadors van preferir que es disputessin 4 mini partits de 12 minuts, en part també per combatre millor la calor. Tant el Vallparadís com el Montcada, en els seus terrenys de joc, van donar la cara. Abans d’aquests partits, l’equip dels Països Baixos també va protagonitzar dos entrenaments conjunts, dimarts amb la selecció catalana absoluta i dimecres amb la sub-17, que demà debuta en el campionat del món de la categoria.

Diumenge, korfbal platja
L’estada neerlandesa es tancarà diumenge a la platja del Bogatell de Barcelona, on els jugadors de totes dues seleccions es dividiran en diversos equips i disputaran alguns partits de korfbal platja. Ho faran d’una manera més informal però igualment atractiva des dels punts de vista tècnic i de l’espectador. En el korfbal platja, els equips els configuren quatre jugadors, i no vuit com en el korfbal ‘indoor’ tradicional.