21.06.17

La selecció neerlandesa sub-21 posa a prova el korfbal català durant tota la setmana

Entre avui dimarts i dijous, dia 22, s’enfrontarà, de manera consecutiva, al Vallparadís, al Montcada i a l’equip absolut de Catalunya

La temporada competitiva de clubs es va tancar fa menys de 10 dies amb les finals de Lleida però no així l’activitat del korfbal català, que aquesta setmana viurà una de les experiències més enriquidores de l’any amb la disputa del mundial sub-17 -el cap de setmana- i la presència de la selecció neerlandesa sub-21 a Catalunya. Des d’avui fins dijous, el combinat dels Països Baixos s’enfrontarà, consecutivament, al Vallparadís, al Montcada i a l’equip absolut de Catalunya, al marge de participar en entrenaments conjunts amb la mateixa selecció sènior i la sub-17. L’estada neerlandesa es tancarà diumenge a la platja del Bogatell de Barcelona, on els jugadors de totes dues seleccions es dividiran en diversos equips i disputaran alguns partits de korfbal platja. Ho faran d’una manera més informal però igualment atractiva des dels punts de vista tècnic i de l’espectador.

 

Un benefici mutu
La federació catalana (FCK) és membre del programa Top-6 de la federació dels Països Baixos (KNKV), que engloba els sis millors equips del món excepte el combinat ‘oranje’ i Bèlgica. Aquesta iniciativa vetlla per la progressió de jugadors, tècnics i àrbitres en tots els països que en formen part i és en aquest context que s’ha produït l’arribada de la selecció neerlandesa sub-21 a Catalunya: “Tenim molta relació amb la federació holandesa i anys enrere ja va venir la selecció absoluta. També ens ha visitat l’equip sub-21 d’una regió neerlandesa i, l’any passat, va venir la selecció sub-19”, explica el director tècnic de la federació catalana, Luis Rosa, que té molts clars els beneficis d’aquesta interacció: “Ells poden gaudir d’una ciutat com Barcelona i, fins i tot, aquest any descobriran el Sant Joan, mentre que nosaltres podem fer un pas endavant en la tecnificació contra una selecció que s’aproxima molt al nivell de l’absoluta, ja que molts dels jugadors sub-21 militen a la Primera Divisió holandesa”. En aquest sentit, recorda que el combinat sènior neerlandès està preparant els World Games de Wroclaw (Polònia) de finals de juliol, que és l’únic esdeveniment que la selecció catalana no pot jugar perquè es regeix per la normativa del Comitè Internacional Olímpic (CIO), que només vol reconèixer els estats reconeguts per les Nacions Unides.

 

Un programa atapeït
El primer partit de la selecció neerlandesa sub-21 serà aquest vespre (21.15 h) al Poliesportiu Municipal de Sant Llorenç (Terrassa). El seu rival serà el KA Vallparadís, vigent campió de la Lliga Nacional Top A de Catalunya i de la copa catalana. Abans, però, des de les 20 hores, haurà compartit un primer entrenament amb la selecció catalana absoluta. Ja demà, l’equip dels Països Baixos es desplaçarà fins a la Pista Coberta Municipal de Montcada i Reixac, on oferirà un clínic (18 h) a la selecció catalana sub-17 -que divendres ja marxa cap al mundial-, i s’enfrontarà (20.30 h) al club local, el CK Montcada, 4t classificat en l’última Europa Shield. Dijous, dia 22 de juny, l’activitat es traslladarà fins a l’Illa Esportiva de Castellbisbal, on la selecció sub-21 dels Països Baixos s’enfrontarà a l’absoluta de Catalunya (20.30 h).

 

Un test de primer nivell
“La selecció neerlandesa sub-21 és molt potent i nosaltres també som un equip molt jove, amb la majoria de jugadors de la seva edat. Estem immersos en un canvi generacional i serà la primera vegada que ens enfrontem a una selecció potent des que vam guanyar la medalla de bronze en l’europeu de l’any passat”, alerta Luis Rosa que, tot i això, és optimista a l’hora d’augurar el rendiment que pot tenir Catalunya a Castellbisbal: “Malgrat que ells tenen molt de nivell, estic convençut que podem competir bé”. Pel que fa als partits de korfbal platja de diumenge, creu que també seran molt enriquidors, tenint present també que els equips seran de quatre jugadors, i no de vuit, fet que permetrà posar en pràctica diverses combinacions.