21.06.17

Homenatge a Jaume Llauradó, President d’Honor de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes

L’acte, obert al públic, està organitzat de forma conjunta amb l’Ateneu Barcelonès i tindrà lloc el proper dilluns 26 de juny a les set del vespre a la seu de l’entitat cultural

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes organitza, amb l’Ateneu Barcelonès, un homenatge en record de Jaume Llauradó, fundador i president d’Honor de l’entitat, que ens va deixar el passat 2 d’abril. L’acte, que serà obert, tindrà lloc a la seu de l’Ateneu Barcelonès el 26 de juny a les set del vespre i consistirà en un recordatori d’aquest personatge i una glossa de la seva polifacètica figura a través de les vivències d’altres persones que el van conèixer de prop i que participaran en l’acte.

Jaume Llauradó va ser fundador i president d’Honor de la Plataforma Proseleccions i va donar un inestimable impuls a les seleccions catalanes per aconseguir la seva participació en competicions internacionals. De fet, Llauradó va ser el primer president de la Plataforma i una de les seves fites més importants va ser la recollida de 521.000 firmes l’any 1998 per una ILP que perseguia modificar la llei de l’esport català per permetre que les federacions catalanes poguessin associar-se a les internacionals sense passar per les espanyoles.

Amb aquest acte, la Junta Directiva de l’Ateneu ha volgut retre homenatge a aquest destacat soci, que va participar a l’entitat del 2001 al 2017. Llauradó era soci de l’Ateneu des de feia 16 anys i va participar activament en la vida associativa de l’entitat.

La seva vinculació amb l’esport també va quedar palesa en altres àmbits. President del Fòrum Samitier i vicepresident del FC Barcelona entre el 2000 i el 2001, va organitzar el partit de futbol de la Marató de TV3 durant 25 anys. L’últim, a les portes del Nadal de l’any passat.

L’acte és obert a tothom i hi participaran Xavier Vinyals, president de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes; Toni Strubell, creador d’Amics de Josep Sunyol; Josep Maldonado, patró de la Fundació FC Barcelona i Xavi Torres, periodista. Xavi Torres farà una introducció general de tots els aspectes de Llauradó. Els altres participants faran intervencions més sectorials.

Presenta: Xavier Muñoz i Puiggròs, secretari de l’Ateneu Barcelonès.