20.06.17

Les seleccions catalanes de rugbi a 7 acumulen experiència en el torneig Roma Seven

Tant l’equip com el masculí com el femení van guanyar un partit i van oferir una bona imatge en els altres duels

Les seleccions catalanes masculina i femenina de rugbi a 7 van tornar satisfetes de l’experiència acumulada durant el cap de setmana a Itàlia. Tots dos combinats van disputar el Torneig Internacional Rugby Seven de Roma, a l’estadi Tre Fontane, on van sumar una victòria cadascun i van plantar cara a equips que participen regularment en els circuits oficiosos de la modalitat olímpica del rugbi. En el cas de les noies, s’ha de tenir present que  era la primera vegada que participaven en un torneig internacional de rugbi a 7, mentre que els nois tampoc no tenen tantes ocasions de representar Catalunya perquè la selecció no té accés a les competicions oficials. Una situació, aquesta, que canviarà en el moment que el país assoleixi la independència i, en conseqüència, el reconeixement internacional a tots els efectes.

Equips de tot el món
El torneig masculí el van disputar 16 equips distribuïts en 4 grups de quatre. Entre ells hi havia els segons equips d’Alemanya (Germany 7), d’Itàlia (Club Italia 7) i la Xina (Xina Shandong 7); a més de l’equip argentí “Clandestinos“, la selecció de Ginebra de rugbi a 7 (Switzers Geneve 7), l’equip de les forces aèries de la Gran Bretanya (RAF Spitfires) o l’equip amfitrió, els 7 Kings of Rome, que finalment va ser el vencedor del torneig. Catalunya va quedar agrupada amb el Germany 7, l’equip angles Artech BSMI 7, i el Namau Pacific i va ser tercera de grup, amb un triomf -contra el Namau (17-7)- i dues derrotes –Germany 7 (10-24) i Artech (5-17)-. D’aquesta manera, va passar a disputar la Copa Bowl -la lluita per la 9a plaça-, on va caure en semifinals contra l’equip de la RAF (12-5).

Bon punt de partida
La competició femenina tenia cinc representants que es van distribuir en un únic grup. D’aquesta manera, Catalunya es va poder enfrontar als equips Itàlia 7 Ladies, Xina Shandong 7, Phoenix Japan i de la universitat de TUKS (Sud-àfrica). Els combinats d’Itàlia i de la Xina estaven representats pels seus segons equip de rugbi 7. La selecció catalana finalment va ser quarta, després d’haver derrotat el conjunt japonès (38-17) i d’haver fet un bon paper contra els dos finalistes, els conjunts de la Xina (33-17) i Sud-àfrica (24-5).