19.06.17

Doble podi de la selecció catalana de curses per muntanya a Livigno

Eduard Hernández, en dura pugna amb Eugeni Gil, i Laia Andreu són tercers en la 3a prova de les World Series

La selecció catalana de curses per muntanya va tenir una actuació molt destacada a Livigno (Llombardia), en la 3a prova del circuit mundial Skyrunner World Series. Eduard Hernández i Laia Andreu van ser tercers, mentre que Eugeni Gil, després de molts quilòmetres ocupant la darrera plaça del podi, va ser quart a només dos minuts del seu company d’equip de la FEEC. “Mai no hauria imaginat fer un resultat així en una copa del món. El recorregut ha estat espectacular. Han modificat alguns trams respecte a l’any passat i crec que ha millorat força. La cursa ha estat molt disputada”, va comentar Hernández, que va acreditar un temps de 4 hores, al web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Per la seva banda, Andreu (4h47) també es va mostrar molt satisfeta: “Estic molt contenta amb aquest podi. Crec que tot l’equip ha realitzat una bona cursa, aconseguint uns punts molt valuosos per la classificació general per equips”.

Avenç en les generals
Amb aquest resultat, Hernández ha ascendit fins al quart lloc de la general de la Copa del Món, gràcies als punts que també va sumar a la Zegama. Eugeni Gil, que encara no havia puntuat, entra directament fins a la 19a plaça, i, en la classificació femenina, Laia Andreu ja és desena gràcies als punts sumats a Itàlia. La classificació individual l’estableixen els cinc millors resultats en les onze proves que formen part del calendari -algunes puntuen un 20% més-, mentre que, per equips, compten els punts sumats en totes les categories -al marge del circuit clàssic, també hi ha l’ultra i l’extrem-.

La convocatòria
La cursa de Livigno constava de 34 quilòmetres de distància, 2.600 metres de desnivell positiu i trams tècnics per sobre dels 3.000 metres d’altitud. La selecció catalana de la FEEC estava composta pels següents corredors: David Prades (AE Moutain Runners del Berguedà), Eduard Hernández (AE Matxacuca), Laia Andreu (UE Vic), Pere Rullan (La Molina Club d’Esports), Eugeni Gil (AE Granollers), Eduard Baquer (CER L’Escala) i Josep Roset (CE Navàs). Els va acompanyar el seleccionador, Fernando Rosa.

Fotos: ISF