19.06.17

Catalunya bat Galícia a Ripoll en la Galeuscat Rugby Cup 2017 (58-37)

La sentència del XV de la ginesta, que va aixecar un 24-34, no va arribar fins als últims minuts

La selecció catalana masculina de rugbi a XV va batre Galícia a Ripoll (58-37) en un enfrontament corresponent a la Galeuscat Rugby Cup 2017 marcat per la calor. Malgrat els 21 punts definitius d’avantatge, l’enfrontament de dissabte va estar molt renyit fins a l’últim moment, amb constants intercanvis en el marcador. Els visitants van arribar a avançar-se de 10 punts a l’estadi del Ripollès RC (24-34) però el tram final dels locals va ser excel·lent, amb un rendiment que es va accelerar tot coincidint amb l’entrada de diversos jugadors des de la banqueta.

El XV de la ginesta va inaugurar el marcador a Ripoll gràcies a Fede González, el centre de la Santboiana, que va fer un partit brillant. Pocs minuts després, els catalans tornaven a sumar punts amb un mol en 22 i entrant a marca. La davantera de Catalunya va estar imparable i el peu de Rodrigo Gómez -en el primer temps, a l’hora de transformar-, brillant. Tot i el 14-0 al lluminós, els gallecs no van plegar els braços i van començar a desplegar el seu joc, tot realitzant tres marques consecutives. Abans de la mitja part, Marc Vilar va assajar de nou per la ginesta però els gallecs van sumar 3 punts d’un cop de càstig a favor que els va permetre marxar amb avantatge (21-22).

En la represa, el partit va ser un estira-i-arronsa constant. Els de Galícia van començar amb un altre assaig però Bruno Ponisio va reaccionar tot sumant la primera marca catalana del segon temps (29-34). El joc era molt intens i la davantera catalana jugava amb força. D’aquí que aconseguís una nova marca després d’una altra melé en la 22 contrària. Els davanters de Diego Godoy, Paco Baena i Álvaro Hompanera van posar en relleu el gran treball portat a terme i van impulsar la remuntada, que es va començar a gestar gràcies a un cop de càstig transformat per Guillem Ros (39-37). Arribat aquest punt, la ginesta va començar a trencar la defensa gallega, sumant puntuació; una melé en 22, Fede González i Guillem Ros van aconseguir 3 assajos consecutius que van donar el triomf a Catalunya (58-37).

L’alineació catalana

XV titular

1- Jaume Genabat
2- Òscar Mató
3- Joaquim Delgà
4- Oriol Pujol
5- Josep Puigbert
6- Ruben Sanz
7- Pau Barbero
8- Joan López
9- Jerónimo Berruezo
10- Marc Vilar
11- Nicolás Francisquelo
12- Miquel Mas
13- Federico González
14- Rodrígo Gómez
15- Bruno Ponisio

Suplents

16- Mariano Bonaduce
17- Aleix Buira
18- Agustín Losada
19- Baptiste Bougeard
20- Rochedi Mirabet
21- Mikel Lafraya
22- Félix Valls
25- Guillem Ros