15.06.17

Les seleccions catalanes de rugbi a 7 desafien demà i dissabte diversos equips internacionals en els Sevens de Roma

El combinat masculí de rubgi a XV juga dissabte contra Galícia a Ripoll (18 h) en una nova edició del Galeuscat

Les seleccions catalanes de rugbi viuran aquest cap de setmana un dels moments més intensos de la temporada. Els combinats masculí i femení de rugbi a 7 disputen demà i dissabte la 16a edició del Roma Seven, considerat el torneig més important d’Itàlia, el 3r d’Europa i el 9è del Món. Per la seva banda, el conjunt masculí de rugbi a XV jugarà dissabte (18 h) a Ripoll contra Galícia, en una reedició de la Galaeuscat Rugbi Cup del 2015, que va acabar amb triomf català. El duel es podrà veure en directe a través de La Xarxa i les televisions locals catalanes.

El desafiament de Roma
El rugbi a 7 és una disciplina clarament en auge des de la seva aparició als Jocs Olímpics de Río de l’any passat i, per aquest motiu, la Federació Catalana de Rugby (FCR) hi està apostant decididament. La presència de les dues seleccions catalanes a Roma atorgarà una experiència que pot ser molt important en el futur, sobretot si el país aconsegueix la independència i, en conseqüència, els seus equips nacionals passen a ser reconeguts pels organitzadors de les principals competicions internacionals oficials. A l’estadi Tre Fontane hi haurà equips tan interessants com Itàlia, Alemanya, l’Artech BSMI britànic, el Clandestinos argentí, la Xina Shandong, el Roma Seven (un combinat All-star) o, només en noies, el Phoenix Ladies (Japó) o el Tucks Ladies (Sud-àfrica).

La convocatòria masculina del ‘VII de la Ginesta’ la componen els següents jugadors: Alberto Millan, Hugo Pichot i Nil Baró (UE Santboiana); Pol Gómez, Gerard Mayol i Axel Serrano (CR Sant Cugat); Louis Barbarit i Bruno Granell (Barça); Martí Vicente (BCN Enginyers Rugby); i Arti Kovalenko (BUC). Pel que fa a l’equip femení, estarà format per Judith Vélez, Cristina Batchellí i Paula Xutglà (GEiEG); Jana Gomà i Sílvia Sicart (BUC);  Maria Casas (RC Martorell); Gisela Ferro (CEU); Diana Gassó (Gòtics RC); Maria Sort (Osona RC); Axelle Ramon (Barcelona Enginyers Rugby); Carla Rodríguez (Castelldefels RUC) i Mireia Garcia (CR Sant Cugat).

El retorn del ‘XV de la Ginesta’
La selecció masculina de rugbi a XV torna aquest dissabte a l’activitat després dels bons precedents dels dos últims anys. El 2015 es va imposar en la Galaeuscat Rugbi Cup, després de compensar amb la victòria contra Galícia (21-43) la diferència de punts de la derrota contra Euskadi (25-13). La temporada passada, va derrotar Portugal (25-22) al camp de la Foixarda de Barcelona

L’efectiu del combinat català, que aquesta setmana està portant a terme tres sessions preparatòries a la Feixa Llarga, camp del RC L’Hospitalet, és el següent: Quim Delga, Oriol Pujol, Pau Barbero, Joan López, Ruben Sanz, Mikel Lafraya, Marc Vilar, Matenga Baker, Federico Gonzalez, Cristian Gomez, Rodrigo Gomez i Nico Francisquello (UE Santboiana); Domènec Cornudella i Bruno Ponisio (FC Barcelona); Rochedi Mirabet i Miki Mas (BUC); Oscar Mato i Agustin Losada (RC L’Hospitalet); Mariano Bonaduce (Castelldefels RUC); Baptiste Bougeard (FCR); Aleix Buira (INEF Lleida); Guille Ros (CR Sant Cugat); i Jaume Genabat (USAP).

Fotos: Jaume Andreu / Federació Catalana de Rugby