13.06.17

Catalunya tanca el Ciutat de Barcelona de Futbol 7 amb un balanç d’una victòria i dues derrotes

L’experiència acumulada  per la selecció de la FECPC contra Xile, Finlàndia i Itàlia serà molt valuosa en el futur

La selecció catalana de Futbol 7 va aconseguir molt més que guanyar un partit en la 12a edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, la competició més antiga d’Europa de futbol per a paralítics cerebrals. A les instal·lacions del CEM Clot de la Mel, l’equip entrenat per Ramon Del Pino va poder viure la sensació d’enfrontar-se consecutivament a tres seleccions d’abast mundial (Xile, Finlàndia i Itàlia), i va acumular una experiència que pot ser decisiva en el moment que arribi la independència i, en conseqüència, el dret a participar en competicions mundials i continentals. Catalunya només va poder derrotar el combinat del nord d’Europa (3-2, en la jornada de divendres), però els resultats no ho són tot. Compartir cartell amb sis seleccions més i un club consolidat com el CP United anglès -finalment campió- és el primer pas cap a una normalitat que passa, entre altres coses, per la consolidació del torneig barceloní com un dels principals del programa de la federació internacional (IFCPF).

Representar Catalunya, un orgull
“Es un orgull representar la selecció catalana, per molts la del nostre país”, va manifestar el porter de Catalunya, David Trepat, en la crònica de la pàgina web de la FECPC. “Aquest any és un torneig amb cara i ulls, amb 8 equips, i estem molt agraïts”, va afegir, en referència al fet que les últimes dues edicions del torneig només van comptar amb un equip internacional. El camí iniciat aquest cap de setmana és l’embrió d’una trajectòria prometedora per al combinat català, i així ho va manifestar el seleccionador, Ramon Del Pino, que va destacar la il·lusió viscuda pels seus jugadors: “És un goig, sobretot per als nanos, que són els que juguen. Tots els jugadors han sortit contents”, va dir. Ell també va reivindicar que el Ciutat de Barcelona mantingui el nivell amb vista a les pròximes edicions, especialment pel que fa a la “quantitat de seleccions participants”.

Aposta per la joventut
Després de la derrota inicial contra Xile -l’equip que acabaria sent subcampió- (0-3), la selecció catalana va guanyar el seu únic partit en la competició, contra Finlàndia (3-2), i ho va fer amb els jugadors més joves sobre el terreny de joc. “Ha estat una jugada arriscada”, va confessar Del Pino. Entre ells hi havia Aketza Requena que, amb només 15 anys, era el convocat de menys edat. Ell va ser l’encarregat d’inaugurar el marcador. “Ha sigut molt bonic! L’any que ve m’agradaria tornar a jugar el torneig”, va explicar el jugador del FS Castelldefels després del partit.

El moment arribarà
L’objectiu de disputar, com a mínim, la final de consolació de diumenge, es va esvair amb la derrota contra Itàlia (2-6) en el darrer duel de la fase de grups, per bé que Raül Carrillo va ser capaç de mantenir l’esperança amb dos gols consecutius després del descans -es va passar del 0-4 al 2-4-. “De mica en mica anirem pujant el nivell. L’objectiu és arribar a estar entre els millors i jugar la final”, va valorar el porter Trepat que, pel seu bagatge, i veient la joventut del conjunt, pot augurar amb coneixement de causa el futur prometedor que espera a la selecció catalana.

Fotos i informació: FECPC