13.06.17

Catalunya obté un títol i una tercera plaça en el mundial de parelles de pitch & putt a Galícia

Conchi Carballo i Enrique Jaen es van imposar en la competició mixta, mentre Josep i Carles Pérez també s’asseguraven el podi

Els jugadors catalans van completar una magnífica actuació en la primera edició del Campionat del Món per parelles de pitch & putt, que va tenir lloc al camp de Tambre (Sigüeiro, Santiago de Compostela) del 9 a l’11 de juny. Conchi Carballo i Enrique Jaén van ser els millors en el torneig mixt, mentre Josep i Carles Pérez també es van assegurar la presència al podi de Galícia gràcies a la tercera posició final. La competició era a 72 forats i va comptar amb la participació de parelles provinents d’Irlanda, Catalunya, Gran Bretanya, Països Baixos, Euskadi, Andorra, Portugal i Galícia.

Emoció des de l’inici
Els dos títols es van decidir en quatre modalitats de parelles diferents: la greensome, Copa Canadà, Fourball i Foursome. Els primers 18 forats es van disputar divendres sota la modalitat greensome (cada jugador de la parella dóna un cop de sortida, s’escull la millor bola i després realitza un cop alternatiu cada jugador). El millor resultat el van fer els irlandesos Liam O’Donovan i Darcy Pacelli amb 10 cops sota par, seguits de Josep i Carles Pérez, amb 2 cops més. El dissabte al matí es va disputar la 2a volta de la competició, la Copa Canadà. En aquesta modalitat es compta la suma del resultat individual de cada jugador de la parella. El millor resultat el van fer els irlandesos Thomas Hanley i Kieran Earls amb un total de 92 cops, seguits dels seus compatriotes O’Donovan i Darcy, amb 98.

 

Regularitat catalana
Ja dissabte a la tarda era el torn del fourball, consistent que jugador juga la seva bola i s’escull el millor resultat. Hanley i Earls van fer un gran resultat de 14 cops sota par, seguit dels catalans Josep i Carles Pérez amb 10 sota par. La jornada acabava amb en Kieran Earls i Tomas Hanley líders amb -33; segons, Liam O’Donovan i Pacelli Darcy, amb -27; i tercers, Josep i Carles Pérez, amb -21. L’última i decisiva volta, sota la modalitat foursome (la més complexa i exigent de totes, ja que cada membre de la parella executa un cop alternatiu), va ser decisiva per al títol d’O’Donovan i Darcy, que van fer 4 cops sota par, els mateixos que els portuguesos Hugo Espiritu Santo i Joao Maria Pontes.

Un podi treballat
Amb un total de 239 cops acumulats, Liam O’Donovan i Pacelli Darcy van superar Thomas Hanley i Kieran Earls per la mínima (240). La parella catalana formada per Josep i Carles Pérez va poder conservar la tercera plaça amb força suficiència, ja que, amb 248 cops, en van treure tres a Hugo Espiritu Santo i Joao Maria Pontes (251). Els també catalans Daniel Gimenez i Jordi Serra van ser cinquens amb 257 cops.

 

Carballo i Jaén resisteixen la pressió
Pel que fa al Campionat del Món de Parelles Mixtes, tot el cap de setmana hi va haver molta igualtat entre la parella catalana formada per Conchi Carballo i Enrique Jaén i la que representava el Regne Unit, formada per Esther de Shiffart amb Maurits Rangkow. Després de la primera volta, els catalans treien dos cops d’avantatge en fer un 50. En la segona volta aconseguien posar-se a 3 cops però, en els fourballs, la parella del Regne Unit feia 46 cops per 50 dels catalans. D’aquesta manera de Shiffart i Rangkow es posaven líders per un cop quan faltava una volta. La darrera volta de Carballo i Jaén, amb 55 cops, feia que aconseguissin la victòria deixant als seus perseguidors a 3 cops en la classificació final.

 

Els jugadors catalans que van participar en el mundial de Galícia van ser els següents: Dani Giménez/Jordi Serra, Dani Stuart Coleman/David Solé, Jaume Vidal/Enric Sanz, Carles i Josep Pérez, Alex Portas/David Riera, Javier Gamero/John Frederick Evans, Jose Manuel Pascual/Agustín Redondo, Miguel Angel Soler/Òscar Piqué, Angel Navarro/Josep Iglesias, Jordi Clotet/Enric Rovirosa i la parella mixta, Conchi Carballo/Enrique Jaén.

Fotos: Tambre Pitch & Putt