12.06.17

La selecció catalana de físic-culturisme es proclama subcampiona d’Europa a Salamanca

Els 7 ors, 2 plates i 3 bronzes conquerits permeten obtenir la millor classificació des del títol del 2012

La selecció catalana de físic-culturisme va estar per sobre de totes les expectatives en el campionat d’Europa de Salamanca i va obtenir el subcampionat continental. Si bé la segona posició en la general era un dels escenaris previstos, les 7 medalles d’or conquerides superen el pronòstic que havia fet el president de la federació catalana, Enric Torrent, abans de la competició, ja que havia vaticinat “dos o tres” triomfs.

A aquestes victòries se’ls ha d’afegir cinc medalles individuals més (2 plates i 3 bronzes), que van contribuir al fet que Catalunya acabés sumant 356 punts, 76 menys que l’amfitriona, gran favorita (per nombre d’atletes) i campiona, Espanya (432); i 23 més que la defensora del títol, França (333). Aquesta classificació és la millor de l’equip des del triomf absolut del 2012, i iguala les segones places obtingudes el 2002, 2004 i 2008. No obstant això, la selecció catalana mai no ha abandonat l’elit europea, com demostra el fet que la de dissabte és la seva tercera presència al podi en quatre anys.

Les medalles d’or catalanes les van certificar Javier Mendoza (Sènior -75 quilos), Israel Hidalgo (Sènior -80 quilos), Eva Jaén (Fèmines Musculades -52 quilos), Silvia Mestre (Bodyform), Daniel Peralta (sub-21), Carla Torell (Body Figure) i José Garcera (Sènior .65 quilos). Els èxits dels tres últims no van venir sols i van estar acompanyats al podi, respectivament, per Javier Ballesteros (2n), Paula Martínez (3a) i Daniel Horna (3r). Catalunya també va obtenir una doble medalla en Sènior -70 quilos, gràcies a Miguel A. Sastre (2n) i Moisès Escabias (3r).

Els resultats complets són els següents:

Categoria sub-21
1r. Daniel Peralta
2n. Javier Ballesteros
5è. Sergio Fernández

Body Figure
1a. Carla Torell
3a. Paula Martínez
4a. Alexia Sánchez

Sènior .65 quilos
1r. José Garcera
3r. Daniel Horna
5è. Lluis Salàs

Sènior -70 quilos
2n. Miguel A. Sastre
3r. Moisès Escabias
4t. Àngel Avila

Sènior -75 quilos
1r. Javier Mendoza

Sènior -80 quilos
1r. Israel Hidalgo

Fèmines Musculades -52 quilos
1a. Eva Jaén

Bodyform
1a. Silvia Mestre

Per seleccions
1r. Espanya (432 punts)
2n. Catalunya (356)
3r. França (333)
4t. Bèlgica (92)
5è. Gran Bretanya (83)