09.06.17

La selecció catalana de futbol 7 de la FECPC es posa a prova a escala internacional en un Ciutat de Barcelona de 8 equips

Després de la derrota inaugural contra Xile (0-3), Catalunya rep avui Finlàndia al CEM Clot de la Mel (21 h)

La selecció catalana de futbol 7 de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) està afrontant un dels seus reptes internacionals més engrescadors. Tot i que el Trofeu Ciutat de Barcelona ja ha arribat a la dotzena edició, aquest any el disputen vuit equips provinents de tot el món, després que diverses altres seleccions mostressin el seu interès a jugar-lo. D’aquesta manera, enquadrats en el mateix grup que Xile, Finlàndia i Itàlia, els homes de Ramon del Pino tenen una oportunitat única de calibrar el seu nivell a escala mundial, tot donant continuïtat al desplaçament a Àustria de l’any passat, a l’amistós del desembre contra Xangai o a l’última edició, on el rival principal -i campió- va ser Irlanda.

Experiència mundial
La principal competició de futbol 7 per a paralítics cerebrals és el Campionat del Món. Catalunya no podrà participar en la pròxima edició perquè tindrà lloc aquest mateix 2017 a l’Argentina, però sí que tota aquesta experiència acumulada es pot notar decisivament en el futur, quan arribi la independència i el reconeixement federatiu internacional. Tot i tenir la meitat de participants que el mundial, el Ciutat de Barcelona s’ha consolidat com una de les competicions més importants que existeixen fora del programa regular de la IFCPF i, al marge dels integrants del grup A -el de la selecció catalana-, aquest any també compta amb el concurs d’Irlanda, Àustria, Jordània i el CP United anglès.

Derrota inicial
La competició té lloc al camp de futbol del CEM Clot de la Mel (carrer d’Andrade, 40) i, de moment, ahir va registrar la derrota de Catalunya contra Xile (0-3). Avui, l’equip de Ramon del Pino tindrà una nova oportunitat, tot enfrontant-se a una Finlàndia (21 h) que en la primera jornada va caure amb contundència contra Itàlia (7-0). L’últim partit del grup A, demà dissabte contra els transalpins, està previst a les 12.30 h, mentre que diumenge hi haurà el duel pel tercer lloc (10.30 h) i la final (12.30 h). Aquests dos últims enfrontaments podran ser seguits en directe per streaming. Tota la informació, a través de la pàgina de Facebook de la FECPC Internacional.

 La convocatòria del seleccionador català, Ramon del Pino, és la següent: Ismael Grau, Carlos López, Raul Carrillo, Pedro Tomás López i David Trepat (Disport FC), Noé Adell i Dani Manjón (FEXDP), Pol Aguilar, Mario Sánchez, Cristian Valentí i Josep Palmarola (AE Badalonès), Rodolfo Berbegall i  Joel Salvadó (Racing Pineda FS) i Aketza Requena (FS Castelldefels). L’entrenador de porters és Omar Àlvarez.