08.06.17

Presentades les samarretes de les seleccions catalanes de patinatge, amb els World Roller Games de Barcelona en l’horitzó

Només la independència garantirà que Catalunya, com a amfitriona, pugui optar als títols mundials de l’any 2019

La Federació Catalana de Patinatge (FCP) va presentar ahir les noves samarretes de les seves seleccions amb vista als pròxims compromisos esportius. També va renovar l’acord de col·laboració amb Òmnium Cultural, pel qual el nom de l’entitat seguirà apareixent a les equipacions per tercer any consecutiu. A la part frontal, el logo que apareix és el dels World Roller Games Barcelona 2019, un dels principals esdeveniments esportius que té el país en l’horitzó més pròxim. Tan sols la independència del país garantirà que Catalunya pugui disputar aquesta cita internacional -en aquest cas a casa-, que engloba els campionats mundials de les 10 disciplines del patinatge sobre rodes. Entre elles, l’hoquei sobre patins, que segueix sent un dels casos més flagrants de capitalització del talent català per part d’una selecció espanyola. Aquest 2017, a Nanjing, els deu convocats del combinat estatal masculí tornen a ser catalans.

“Catalunya competirà arreu del món en peu d’igualtat. Com en l’esport, la llengua i la cultura, que són  eines de cohesió social. Per Òmnium Cultural és un honor que el seu nom aparegui a la samarreta de les seleccions d’una federació i un esport amb tanta història”, va explicar el president de l’entitat sobiranista, Jordi Cuixart, durant l’acte, que també va comptar amb la presència del president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, el vocal responsable de les seleccions, Alfred Verdaguer, i de Fede Insenser, de Tuga Teams, empresa fabricant de les equipacions. “La nostra federació es va fundar l’any 1930 i sempre ha estat compromesa amb el país. Té 25.000 llicències i més de 400 clubs, molts dels quals han guanyat títols mundials i europeus. Els nostres esportistes acostumen a formar íntegrament les seleccions espanyoles i algunes de les nostres seleccions han pogut competir internacionalment, com va fer la masculina d’hoquei patins quan va guanyar el Mundial B del 2004”, va destacar Basiana, que també va esmentar la importància dels World Roller Games de Barcelona.

Fotos: Federació Catalana de Patinatge