07.06.17

Els catalans ambicionen seguir la bona ratxa al Swiss Open de dards d’aquest cap de setmana

Bona part de l’expedició, de vuit esportistes, ja ha acumulat posicions de mèrit en la competició que es disputa a Zuric

Vuit esportistes de la Federació Catalana de Dards (FCD) enceten divendres la seva participació en la 34a edició del Swiss Open, que té lloc a Zuric. La competició, que s’allargarà fins diumenge, aquest any ofereix una doble oportunitat de sumar punts per als rànquings mundials de la Federació Mundial (WDF) i de l’Organització Britànica (BDO), ja que està desdoblada en dos tornejos: el Swiss Open i el nou Helvetia Open. En les tres participacions anteriors, els esportistes catalans han acreditat diverses posicions de mèrit, amb la qual cosa el seu objectiu no és cap altre que mantenir la bona ratxa i visitar el podi tantes vegades com sigui possible.

Àmplia representació
L’expedició catalana està formada per Josep Arimany i Oscar Vera (CD Olot); Antonio Garcia-Heredia, Antonio Rodríguez Calvo i Núria Plaza (CD Piritoño de Malgrat de Mar); Tony Muñoz Ramos (CD Palafrugell) i els esportistes independents Tony Gragera i Raúl Invernon. Hi ha registrats 211 jugadors i 45 jugadores per al Swiss Open i 182 homes i 46 dones per a l’Helvetia Open, tots ells provinents de més de 20 països diferents, membres de la Federació Mundial de Dards. Els suïssos, els anglesos, els neerlandesos i els catalans seran les delegacions més nombroses a Zuric.

Precedents positius
La competició començarà divendres amb un escalfament de parelles, mentre que el dissabte es reserva pel Swiss Open individual masculí i femení i el diumenge, pel nou Helvetia Open, puntuable també per als rànquings mundials WDF i BDO. Diversos dels esportistes que han participat durant els últims anys a Zuric han format part després de la selecció catalana i de fet, la gran majoria dels participants catalans de l’expedició ja s’han emportat la preuada medalla que es reparteix entre els millors classificats en totes les competicions.

Núria Plaza, amb el primer lloc a les parelles del 2016 i el cinquè lloc del 2015, ha estat fins ara la catalana més destacada a Zuric. Però Josep Arimany “Masnou”, Carles Arola, Raúl Invernon i Antonio Gragera també han repetit pòdium i posició de mèrit en les principals competicions. De fet, Gragera ha estat el més destacat en les competicions de parelles cegues, que es formen per sorteig i que només es comuniquen en el moment d’iniciar-se el torneig.

Històric de resultats destacats dels catalans al Swiss Open:

2016

Individual Homes: 17è Javier Velasco, Carles Arola
Individual Dones: 5a Núria Plaza
Parelles Homes: 7è Carles Arola/Javier Velasco i Raul Invernon/Gabriel Olivé
Parelles Dones: 1a Núria Plaza (CAT)/Fiona Gaylor (SWI)
Parelles cegues: 3r Carles Arola (CAT)/Patrick Aeschbach (SWI) i Antonio Gragera (CAT)/Claudio Cargnello (SWI) i Antonio Rodríguez (CAT)/Mirsad Salakovic (SWI) i Raul Invernon (CAT)/Cristoph Eberhart (SWI)

2015

Individual Homes: 17è Raul Invernon
Individual Dones: 5a Núria Plaza
Parelles cegues: 2n Josep Arimany (CAT)/Andreas Bleass (SWI)

2014

Individual Homes 17è Josep Arimany
Parelles cegues: 3r Antonio Gragera (CAT)/Ian Jopling (ENG)

2012

Parelles cegues: 5è Antonio Gragera (CAT)/Trisp William (NED)