07.06.17

Catalunya, amb moltes opcions de ser al podi en l’europeu de físic-culturisme de Salamanca

El president de la federació catalana, Enric Torrent, vaticina que s’obtindran “2 o 3 medalles d’or”

El pavelló Rosa Colorado de Salamanca acollirà dissabte una nova edició del Campionat d’Europa de físic-culturisme. Catalunya, tercera en les edicions del 2014 i 2016, tornarà a ser una de les seleccions que més opcions tindran de pujar al podi final, tal com destaca el president de la federació catalana d’aquest esport, Enric Torrent:  “Per nombre de participants, ja que tenen més opcions de sumar punts en totes les categories, Espanya és la gran favorita, i m’atreveixo a dir que ens disputarem la segona plaça amb França. Torrent també destaca la qualitat d’equips com ara Anglaterra o Bèlgica però creu que les facilitats de comunicació amb Salamanca també juguen a favor seu: “És més barat viatjar allà que no pas, per exemple, a Brussel·les. És per aquest motiu que hi hem pogut anar 16 esportistes i no pas 8 o 10, que és el més habitual”. Tot i això, està convençut que el principal punt fort de la selecció catalana és el seu talent: “Podem aconseguir 2 o 3 medalles d’or i els tres convocats per a la categoria sub-21 aspiren a ocupar totes les places del podi”.

 Tal com succeeix just abans de cada competició internacional, el Campionat de Catalunya de fa uns dies va decidir la selecció catalana que disputarà l’europeu. “Portem un equip de pes corporal més lleuger que altres anys. Són categories més assequibles per nosaltres tenint present la nostra constitució ja que, als pesos pesants, també compta l’alçada dels esportistes”, explica Torrent, que destaca el fet que s’hagin reforçat les categories on es tenen més opcions d’èxit en lloc de mirar de tenir algun representant en totes. Els escollits són els següents: Daniel Peralta, Sergio Fernández i Javier Ballesteros (Sub-21); José Garcera, Daniel Horna i Luís Salas (Sènior -65 kg); Sílvia Mestre (Body Form); Eva Jaén (Fèmines Musculades); Miguel A. Sastre, Moisès Escabias i Àngel Àvila (Sènior 65-70 kg); Javier Mendoza (Sènior 70-75 kg); Alexia Sánchez, Carla Torell i Paula Martínez (Body Figure); i Israel Hidalgo (Sènior 75-80 kg).

Després de l’europeu de Salamanca, el proper repte de la selecció catalana serà el Campionat del Món, que tindrà lloc el 3 i el 4 de novembre al departament d’ultramar francès de Guadalupe. A causa de la llunyania del mar Carib, és de preveure que la convocatòria – que es decidirà en l’Open de Catalunya de l’octubre- sigui força més reduïda. La temporada que ve, el Campionat d’Europa tindrà lloc a França i el del Món, a Eslovàquia, mentre que, el 2019, Catalunya assumirà l’organització de l’europeu però, per contra, el mundial tornarà a sortir d’Europa, en aquest cas a Sud-àfrica.

Fotos: Manuel Balaguer / Federació Catalana de Físic-culturisme