06.06.17

Onze parelles catalanes disputen aquesta setmana el mundial de pitch & putt a Galícia

Catalunya té opcions de fer un “bon paper” en el primer torneig internacional d’aquestes característiques

La localitat de Sigüeiro, proper a la capital gallega, Santiago de Compostel·la, acollirà des de divendres fins diumenge la primera edició del mundial de dobles de pitch & putt. Catalunya estarà representada per onze parelles, que tenen opcions de fer-hi un “bon paper” , segons explica el Secretari Executiu de la Federació Catalana de Pitch & Putt (FCPP), Antoni Lloret. “Tal com sol ser habitual, la màxima oposició arribarà dels irlandesos”, afegeix Lloret que, malgrat tot, confia en la qualitat dels esportistes que s’enfundaran la indumentària de Catalunya: “Són potents i compten amb experiència internacional”.

Les parelles que formen part de l’expedició catalana són les següents: Àlex Portas i David Riera; Àngel Navarro i Josep Iglesias; Conchi Carballo i Enrique Jaén; Daniel Giménez i Jordi Serra; Daniel Stuart i David Solé; Jaume Vidal i Enric Sanz; Javier Gamero i John Evans; Jordi Clotet i Enric Rovirosa; José Manuel Pascual i Agustín Redondo; Miguel Ángel Soler i Òscar Piqué; i Carles Pérez i Josep Pérez. Aquesta parella es va proclamar fa uns dies campiona de Catalunya de Dobles a Sant Cebrià de Vallalta, en un torneig que va atorgar les últimes places per al mundial i on també van brillar Josep Iglesias i Javier Gamero -tercers-; i Jaume Vidal i Enric Sanz -quarts-. “En els tornejos per equips també es decideixen punts per parelles, però el mundial serà la primera competició internacional que es farà amb aquesta modalitat”, explica Lloret, que subratlla que a Catalunya, en canvi, el Campionat de Dobles està plenament consolidat amb 400 participants malgrat que, en aquest cas, “constava de tres voltes, i no quatre”.

Un programa per a parelles completes
El mundial per parelles de Galícia començarà el divendres, 9 de juny, i ho farà amb la modalitat ‘greensome’, basada en el fet que els dos components de l’equip llancen una bola cadascun i, a partir d’aquí, escullen la que està en millor posició i comencen alternant-se els cops. Ja dissabte al matí, es jugarà sota el sistema de la ‘Canada Cup’, que consisteix a sumar les targetes dels dos jugadors. El mateix dissabte, però a la tarda, serà el torn del ‘fourball’, on s’escull el millor resultat d’un dels jugadors de la parella a cada forat. I diumenge tancarà la competició el ‘foursome’, que és la “modalitat més tècnica” perquè cada bola s’ha de copejar alternativament i la trajectòria en cada forat la inicia cada vegada un jugador diferent. “Les parelles han de ser molt completes”, alerta Antoni Lloret.

Catalunya, una potència
El mundial per parelles serà una nova oportunitat dels esportistes de la Federació Catalana de Pitch & Putt (FCPP) de demostrar el seu nivell, després del subcampionat de l’any passat en la Copa del Món d’Andorra (3-2 en la final contra Irlanda). Més endavant, al juliol, també arribarà el mundial individual de ‘stroke’ a Noruega. Per seleccions, aquest 2017 no hi ha previst cap campionat del Món ni d’Europa, però sí d’altres competicions que permeten extreure conclusions positives amb vista al pròxim gran repte, que serà l’europeu. Una d’elles va ser l’Iberian Team Open, que es va celebrar a Orduña, al País Basc, del 12 al 14 de maig. El triomf va correspondre a un equip català, l’Olympus 1, format per Enrique Jaén, José Manuel Rodríguez, Dani Coleman i Víctor Moscatel, que es va imposar de principi a fi. L’altra oportunitat arribarà en el ja clàssic Quadrangular Internacional de seleccions, que es disputarà a Galícia el 29 i 30 de juliol.

Fotos: pitch.cat