01.06.17

Pujalt (Anoia) organitzarà el mundial de BikeTrial després de la renúncia a última hora de Bueu (Galícia)

La Unió Internacional de BikeTrial celebra que la 26a edició tingui lloc al país on va néixer aquest esport i agraeix el compromís de la Unió Catalana

El municipi de Pujalt, a l’Anoia, acollirà el Campionat del Món de BikeTrial que inicialment estava previst que se celebrés a Bueu (Galícia) del 14 al 18 d’agost. La renúncia a última hora de la localitat gallega va fer que la Unió Catalana plantegés aquesta alternativa a la Unió Internacional de BikeTrial, després que tampoc fructifiquessin altres possibles candidatures a Itàlia, la República Txeca i Cantàbria. “Sempre hi ha uns terminis per presentar documents i resoldre altres compromisos. S’estava arribant al límit i la competició corria el risc de cancel·lar-se definitivament. Finalment, hem pogut oferir una solució gràcies a Pujalt i l’experiència de l’empresa OCI Sport, que ja va organitzar el mundial del 2015 a Òdena, entre altres proves”, relata el president de la Unió Catalana de BikeTrial, Josep Abant. L’agraïment de la Unió Internacional no s’ha fet esperar i, en el comunicat d’assignació de l’esdeveniment, destaca la “gran feina” de l’entitat catalana i celebra que “la 26a edició del Campionat del Món torni al país original on va néixer el BikeTrial: Catalunya”.

La recepció dels equips a Pujalt està prevista el diumenge 13 d’agost i l’activitat esportiva se centrarà en dues tandes: dilluns i dimarts, i dijous i divendres, moment en què es lliuraran els trofeus, se celebrarà la cerimònia de clausura i començarà la Festa Major del municipi anoienc.

L’europeu, també a Catalunya
Es dona la circumstància que el Campionat d’Europa també serà a Catalunya després de la renúncia d’una altra seu espanyola. Inicialment, la competició havia de tenir lloc a Cantàbria el 23 de juliol però finalment serà a Sant Fruitós de Bages el 30 de setembre. Aquesta última data estava reservada per a la disputa d’una de les dues proves de la Copa d’Europa, que s’ha convertit en un únic europeu. “Amb la nostra organització del Campionat del Món i del d’Europa, hem aconseguit que no es perdin els dos esdeveniments més importants del BikeTrial”, apunta Abant.

La Copa del Món de Barcelona, el tercer esdeveniment
A l’organització del mundial i l’europeu s’hi ha d’afegir la disputa de la Copa del Món de Barcelona, que es manté en la data prevista del 16 de setembre. “Estem a l’espera de conèixer la seu d’aquesta quarta edició, després que les tres primeres a la plaça dels Àngels, a Montjuïc i a Nou Barris”, comenta Abant, que recorda la voluntat compartida amb l’Ajuntament que l’esdeveniment sigui itinerant en diferents emplaçaments de la ciutat. La competició barcelonina, al contrari que la resta, que inclou diverses categories d’edat, està dirigida als vuit millors pilots del món (Elit).

L’única competició internacional que aquest any no tindrà lloc a Catalunya és l’europeu indoor de Brno, a la República Txeca, el 10 i l’11 de novembre, que s’estrena en el programa. Abant fa una crida a possibles espònsors i patrocinadors que puguin ajudar que tant el mundial com l’europeu i la Copa del Món siguin un èxit.

Fotos: BikeTrial.cat