29.05.17

Dos corredors de la selecció catalana de curses de muntanya, en el Top-20 de la Zegama-Aizkorri

Sheila Avilés aconsegueix pujar el podi en la primera participació en la mítica competició basca

Dos corredors de la selecció catalana de curses per muntanya de la FEEC van aconseguir acabar en el Top-20 de la marató de muntanya Zegama-Aizkorri, la prova més prestigiosa que forma part del circuit Skyrunner World Series. Eduard Hernández (AE Matxacuca), actual campió de Catalunya, va ser quinzè amb un temps de 4 hores i 12 minuts, mentre que Andreu Simon (Ass. Esp. Intempèrie) va acreditar la vintena plaça amb un registre de 4 hores i 15 minuts. David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà) va ser 33è i Albert Pujol (CE Taradell) va caure fins al 93è lloc a causa de problemes estomacals. Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) va haver d’abandonar per una inoportuna lesió al turmell. Finalment, tot i formar part de la convocatòria inicial del seleccionador, Fernando Rosa, Ferran Sampere (AE Sant Vicenç de Montalt) i Laia Andreu (UE Vic) no van participar.

Debut meteòric d’Avilés
En aquesta edició, Catalunya va tornar a ser el país amb més representació entre els competidors, tot formant part d’altres equips, al marge de la selecció catalana. Sheila Avilés (AE Matxacuca), que debutava, va ser qui va arribar més lluny en la mítica prova de Zegama, tot aconseguint una plaça al podi amb la tercera posició. El seu temps va ser de 4 hores i 43 minuts. D’altra banda, Laura Orgué (UE Urgellenca) va guanyar la tercera edició del quilòmetre vertical, que divendres va obrir la competició basca. En la mateixa disciplina, Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) va ser segon.

Fotos: Fernando Rosa / FEEC