26.05.17

La Zegama-Aizkorri, primer repte internacional de la selecció catalana de curses per muntanya

Catalunya és el territori més representat en la mítica prova basca i els seus atletes tenen fermes aspiracions de podi

La selecció catalana de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) disputarà aquest diumenge, 28 de maig, la mítica marató de muntanya Zegama-Aizkorri. Serà la seva primera presència en el circuit internacional Skyrunner World Series 2017, que també l’ha de portar a Escòcia, Itàlia o els Estats Units. El seleccionador català, Fernando Rosa, ha elaborat una convocatòria de set components, molt selectiva perquè, de 500 inscripcions, la prova guipuscoana només en reserva 225 per a corredors populars. La resta, com és el cas dels components de l’equip de la FEEC, s’han hagut de guanyar la plaça, bé perquè poden acreditar un dels 125 millors temps de les edicions anteriors, o bé perquè disposen d’una de les invitacions que atorga l’organització.

Els set components de la selecció catalana que viatgen al País Basc són els següents. Eduard Hernández (AE Matxacuca), Pere Rullan (La Molina Club d’Esports),  Albert Pujol (CE Taradell), Ferran Sampere (AE Sant Vicenç de Montalt), David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà), Andreu Simon (CE Madteam) i Laia Andreu (UE Vic). Tot i això, no seran els únics representants catalans, ja que, per segon any consecutiu, hi haurà un centenar d’atletes provinents de Catalunya, que tornarà a ser el territori més representat. Tot indica que el gran absent serà el vuit vegades guanyador de la Zegama-Aizkorri, Kilian Jornet (AE Ekke Lleida), després de la seva recent gesta en l’ascensió a l’Everest.

En categoria masculina, Pere Rullan, tercer en l’edició 2015, està a la llista d’aspirants a pujar al podi juntament amb Marc Lauenstein, segon l’any passat, Artiz Egea o Zaid Ait Malek. D’altres catalans que opten a les places d’honor són Jordi Gamito i Pere Aurell. Pel que fa a la categoria femenina, la igualtat existent fa difícil qualsevol tipus de pronòstic. A més de Laia Andreu, entre les catalanes destaquen Sheyla Avilés, Eli Gordon o Ragna Debats. Algunes de les seves rivals més directes seran Emelie Forsberg, Maite Maiora o Megan Kimmel, segona l’any passat.

Fotos: Ivan Torres / FEEC