23.05.17

El seleccionador català, Tony Gragera, valora molt positivament l’actuació en la Mediterranean Cup de dards

L’organització i la resta de federacions han proposat Catalunya per acollir la pròxima edició, el 2019

El seleccionador català de dards, Tony Gragera, es mostra “molt satisfet” per l’actuació de Catalunya en la Mediterranean Cup de dards, que es va saldar amb el títol de l’equip femení i la cinquena plaça del masculí. “El resultat va ser bo. En homes, amb els quarts de final del Dani (Carrasco) i les semifinals per equips, l’actuació va estar molt bé però en dones, amb una final i una semifinal, molt millor”, afirma el també gerent de la Federació Catalana de Dards (FCD), que creu que la competició implica una injecció de moral amb vista als pròxims reptes: “És un bon campionat per mesurar forces i que et dóna vida. Si participen els anglesos o els holandesos, saps que t’has de barallar per les posicions del 16 en avall”. Tot i això, destaca que la diferència entre l’èxit i el fracàs, en una ‘Med Cup’, és mínima: “Aquesta competició és de vuit equips i les forces estan molt parelles. Fins al punt que pots quedar el primer o l’últim. Les partides van ser molt igualades tant en individuals com en dobles i per equips”.

L’europeu 2018 en l’horitzó
El títol femení va ser compartit amb Grècia i hauria pogut ser en solitari en el cas que Montse Boronat i Núria Plaza haguessin guanyat la final per parelles, precisament contra les hel·lenes, que es van imposar amb claredat (1-4). Un rival que, per cert, havien derrotat durant la primera fase (4-2). “Potser la final la van perdre perquè ja ho tenien coll avall però també s’ha de tenir present que la Núria i la Montse mai no havien jugat juntes amb punta de ferro”, explica Gragera, molt optimista amb vista a l’europeu de l’any que ve: “Espero poder reunir quatre noies en condicions perquè es podria lluitar per arribar fins als quarts de final”. En canvi, segons ells, “en homes, ja és més complicat”.

Malgrat reconèixer que l’experiència adquirida és molt important perquè “competir a fora és diferent que fer-ho en les competicions catalanes”, el seleccionador vol deixar clar que ningú té la plaça garantida per al torneig continental: “Jo no puc donar continuïtat a ningú perquè a Catalunya hi ha molta gent amb condicions. Jo considero que tinc un equip de 170 esportistes tot i que només en puc agafar 4. Queda un any pel campionat d’Europa de l’any que ve i he de valorar el que es faci durant tot aquest temps. Tampoc no és bo que ningú tingui gaire clara la convocatòria”, sentencia.

Catalunya podria acollir la ‘Med Cup’ 2019
“Al míting, m’agafa el president de la Mediterranean Cup i em proposa que organitzem la pròxima edició a Catalunya. Tots els països ens donarien suport i fins i tot Grècia va dir que només es plantejaria organitzar-la  si no ho féssim nosaltres”, relata Gragera. Catalunya va agrair la proposta i es va acordar que tindrà “fins al setembre” per donar una resposta. El que sí que està clar és que la pròxima ‘Med Cup’ serà el 2019, tot coincidint amb el pròxim mundial i seguint la gradació cada dos anys: “Així ens assegurem, com a mínim, una competició internacional cada temporada, comptant que els europeus són en any parell. Aquest 2017 el mundial és al Japó i diverses federacions europees no podem assumir la despesa”. En l’edició de Catalunya hi podria haver fins a 12 equips, ja que Bulgària i Itàlia també formen part de la Mediterranean Cup.

La visita de Martí Anglada
Gragera, que també va disputar un torneig “no competitiu” de seleccionadors -amb derrota en la primera eliminatòria per la mínima (4-3) contra Gibraltar-, també vol destacar la visita del delegat de la Generalitat de Catalunya a França i Suïssa, Martí Anglada, a la competició: “Els dards són un esport molt petitet i qualsevol acció que serveixi per donar-li suport o promocionar-lo és d’agrair”.