22.05.17

Catalunya comparteix amb Grècia el títol femení en la Mediterranean Cup 2017 de dards

El combinat masculí també excel·leix amb una tercera plaça en la competició per equips i la cinquena en la general

Catalunya ha triomfat en la primera participació en una edició de la Mediterranean Cup de dards. La selecció catalana femenina, formada per Montse Boronat (Tarragona) i Núria Plaza (Terrassa), ha compartit el títol final amb Grècia. Un èxit molt important tenint present que l’esdeveniment d’aquest cap de setmana a Poissy (França) significava el seu retorn a una gran competició internacional. Les catalanes han estat l’únic equip que ha sumat punts en totes les modalitats i només la derrota en la final per parelles contra Grècia (4-1) ha evitat que fossin campiones en solitari. En l’enfrontament inaugural del seu grup, Catalunya s’havia imposat contra el mateix rival (4-2). Totes dues seleccions, la catalana i la grega, han acabat amb 18 punts.

En el torneig individual, Núria Plaza va ser cinquena després de perdre als quarts de final contra l’amfitriona Carole Frison, que va ser la guanyadora final, mentre Montse Boronat era tercera en caure davant la jove Emine Dursun (Turquia) per 4-0. D’aquesta manera, les catalanes van sumar 2 i 4 punts respectivament per a la classificació final, que es van afegir als 12 del subcampionat per parelles. En les semifinals, Catalunya havia derrotat França amb claredat (4-0). En canvi, Grècia va patir per superar Turquia (4-3) abans d’afrontar el partit decisiu.

Els nois, cinquens
Pel que fa a la selecció masculina, la sort va ser diferent. La millor actuació va ser en la competició per equips (de quatre membres), on Catalunya va arribar fins a les semifinals. La derrota contra Romania (9-5) va fer que els catalans acabessin sumant 10 punts. Pel que fa al torneig individual, Daniel Carrasco va ser cinquè després de perdre al joc de desempat (3-4) contra David Attard (Malta), de manera que va sumar 4 punts. En canvi, la resta dels catalans van quedar eliminats a primera ronda i no van sumar punts, si bé sempre per resultats ajustats.

Per parelles, Daniel Carrasco i Carles Arola van anar superant rondes fins als quarts de final, on es van trobar la parella francesa formada per Cyril Blot i Thibault Tricole. Aquests últims es van imposar (3-4) i van acabar guanyant el torneig. L’altra parella de catalans, formada per Rubén Ríos i Josep Arimany ‘Masnou’, van perdre (també 3-4) a la primera ronda. Amb els 6 punts de Carrasco i Arola, Catalunya es va quedar amb 20 punts, que són els que van certificar el seu meritori cinquè lloc en la primera participació en una Mediterranean. Els campions van ser els francesos, que amb 58 punts van ser els més regulars en totes les competicions.

Aquesta edició de la Mediterranean Cup ha estat la més important mai celebrada fins ara pel nombre de nacions i esportistes participants, tant homes com dones. Hi formaven part les seleccions de Catalunya, França, Grècia, Turquia, Gibraltar, Malta, Xipre i Romania.

Tots els resultats:

INDIVIDUAL FEMENÍ

1a Ronda
Montse Boronat (CAT) 4-0 Emmanuelle Saez (FRA)
Núria Plaza (CAT) 4-2 Evdokia Nakka (GRE)

Quarts de Final
Montse Boronat (CAT) 4-1 Gamze Yüksel Erasian (TUR)
Núria Plaza (CAT) 2-4 Carole Frison (FRA)

Semifinals
Montse Boronat (CAT) 0-4 Elmine Dursun (TUR)
Carole Frison (FRA) 4- 1 Hale Kocabacak (TUR)

Final
Carole Frison (FRA) 4-2 Elmine Dursun (TUR)

PER PARELLES FEMENÍ

Grup A:
Catalunya 4-2 Grècia Blue
Grècia Blue 4-2 França Blue
França Blue 3-4 Catalunya
1a, Catalunya (2 punts); 2a, Grècia Blue (1 punt); 3a, França Blue (0 punts).

Grup B:
Grècia White 4-2 Romania
Turquia 4-2 França Red
Grècia White 2-4 França Red
Romania 0-4 Turquia
Turquia 4-2 Grècia White
França Red 2-4 Romania
1a, Turquia (3 punts); 2a, França Red (1 punt); 3a, Grècia White (1 punt): 4a, Romania (1 punt). Per desfer l’empat es va mirar la diferència de jocs guanyats perduts i els enfrontaments particulars.

Semifinals
Catalunya 4-0 França Red
Turquia 3-4 Grècia Blue

Final
Grècia Blue 4-1 Catalunya

PER EQUIPS MASCULÍ

Grup A:
Xipre 9-6 Grècia
Malta 7-9 Romania
Xipre 5-9 Romania
Grècia 6-9 Malta
Malta 9-4 Xipre
Romania 9-3 Grècia
1a, Romania (3 punts); 2a, Malta (2 punts); 3a, Xipre (1 punt); 4a, Grècia (0 punts)

Grup B:
França 9-2 Turquia
Catalunya 9-8 Gibraltar
Gibraltar 4-9 França
Catalunya 9-7 Turquia
França 9-4 Catalunya
Turquia 9-5 Gibraltar
1a, França (3 punts); 2a, Catalunya (2 punts); 3a, Turquia (1 punt); 4a, Gibraltar (0 punts)

Semifinals
Catalunya 5-9 Romania
France 8-9 Malta

Final
Romania 9-7 Malta

INDIVIDUAL MASCULÍ

1a Ronda
Cyril Blot (FRA) 3-4 Daniel Carrasco (CAT)
Çagri Turgut (TUR)  4-3 Carles Arola (CAT)
Josep Arimany (CAT) 2-4 Konstantinos Pantelidis (GRE)
Norbert Attard (MAL) 4-3 Rubén Ríos (CAT)

2a Ronda
Mustafa Hanefi Çelebi (TUR) 3-4 Daniel Carrasco (CAT)

Quarts de Final
Daniel Carrasco (CAT) 3-4 John Agius (MAL)

Semifinals
John Agius (MAL) 4-1 Adrian Frim (ROM)
Konstantinos Pantelidis (GRE) 0-4 Jacques Labre (FRA)

Final
John Agius (MAL) 3-4 Jacques Labre (FRA)

PER PARELLES MASCULÍ

1a Ronda
Carles Arola/Daniel Carrasco (CAT) 4-3 Gabriel Pascaru/Laszlo Kadar (ROM)
Josep Arimany/Rubén Ríos (CAT) 3-4 Andreas Iosif/Kyriakos Mouzouridis (XIP)

Quarts de final:
Carles Arola/Daniel Carrasco 2-4 Cyril Blot/Thibault Tricole (FRA)