18.05.17

Les seleccions catalanes de beisbol, als europeus sub-13 i sub-17 per quart any consecutiu

Els equips Senior i Little League de la FCBS aspiren a classificar-se per a les World Series dels Estats Units

Per quart any consecutiu, les seleccions catalanes de beisbol s’han imposat amb mà de ferro en les fases classificatòries i disputaran els europeus de la Senior (sub-17) i la Little League (sub-13). Els combinats de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol (FCBS) intentaran repetir i millorar les fites que han aconseguit en anys anteriors, quan es van proclamar campions d’Europa a la categoria Senior i subcampions en la Little. Defensant els colors i amb l’escut de Catalunya al pit, els jugadors buscaran mostrar al món que el país és una potència a tenir en compte en el beisbol europeu i mundial. Un objectiu que cada dia està més a prop i és més evident. Mantenint-se invictes en tot moment fins ara, els equips catalans viatjaran a Itàlia i a Polònia, respectivament, per prendre part en el torneig que atorga la plaça reservada per al representant d’Europa i Àfrica a les World Series dels Estats Units, que l’any passat ja van comptar amb la presència del conjunt català de Senior League.

Bons precedents
La selecció sub-17 ha aconseguit classificar-se per a l’europeu de Novara (del 3 al 8 de juliol) sense perdre cap partit. L’any passat, els catalans de la Senior League ja van triomfar en la ciutat piemontesa, on van certificar el bitllet per jugar als Estats Units. L’equip, comandat per Marc Carrillo i amb Marc Juaneda i José Romero de tècnics, no va tenir problemes per fer seva la victòria al campionat classificatori que va tenir lloc a Viladecans, de l’11 i al 14 de maig.

Per la seva banda, la selecció catalana de Little League també va dominar el classificatori estatal, on va resultar invicte i va aconseguir, per quart any consecutiu, el passatge cap a la ciutat de Kutno, a Polònia, per jugar-se la classificació per a les World Series d’aquest any. El conjunt d’Òscar Román, ajudat per Santi Cuesta i Alberto Magallón, viatjarà del 17 al 25 de juliol i buscarà millorar els resultats dels 3 anys anteriors, on acumula 2 subcampionats i una tercera posició, l’any passat.

Cada vegada més internacionals
Aquests resultats mostren la bona feina que estan duent a terme els tècnics i entrenadors catalans, que comença a donar fruits. A l’espera de participar en les competicions europees, els resultats són esperançadors i encoratgen a seguir treballant fort per portar els colors i defensar Catalunya a l’agost en les World Series dels Estats Units, la màxima competició a escala mundial d’aquestes categories.

Aquestes no seran les úniques participacions europees dels equips de la FCBS, ja que la selecció femenina sub-13 de softbol femení també disputarà l’europeu oficial de la categoria a la ciutat italiana de Collecchio, del 9 al 12 d’agost. La participació es deu al bon nivell demostrat per les 24 jugadores d’aquest tram d’edat que van participar en un entrenament previ organitzat per la federació catalana. Aquest campionat és obert a la participació d’equips estatals però també regionals i de clubs i hi ha confirmada la presència de conjunts provinents d’Itàlia, la República Txeca, Croàcia, Polònia, Bulgària, Rússia, Eslovàquia i la Gran Bretanya.

Informació: Eloi Puigferrer / FCBS
Fotos: Jordi Cortadella