12.05.17

La Plataforma referma la seva relació amb el RCD Espanyol després del canvi de propietari del club

 Dirigents de les dues entitats es reuneixen per parlar del present i el futur de l’esport català

El president i vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals i Sergi Blàzquez, s’han reunit aquest dijous amb el conseller delegat del RCD Espanyol de Barcelona, Ramón Robert, i el seu director de coordinació i gestió de negoci i també conseller, Mao Ye. La Plataforma ha fet entrega d’un exemplar de l’estudi sobre l’Impacte de la independència en les federacions esportives catalanes als dirigents pericos, i ambdues entitats han refermat el seu compromís de seguir treballant conjuntament després del canvi de propietari del club.

Durant la trobada, que ha tingut lloc a les instal·lacions del club a Cornellà, Vinyals i Blàzquez han recordat l’origen de la Plataforma i el seu objectiu de treballar per la independència com a única via possible pel reconeixement internacional de les seleccions catalanes després d’anys de patir els vetos i bastons a les rodes des del govern espanyol. El president de la Plataforma ha afirmat que “venim a refermar la nostra història conjunta” i “seguir col·laborant en la vostra nova etapa”. Vinyals ha destacat el ferm suport de l’Espanyol a la selecció catalana de futbol -com l’equip que més jugadors aporta- i a la Supercopa de Catalunya -competició que sí que disputa amb la seva primera plantilla-.

Pel que fa al Pacte Nacional pel Referèndum, la Plataforma ha explicat als dirigents de l’Espanyol que totes les federacions esportives li donen suport, i que en l’ànim de la nostra entitat està “el respecte a totes les posicions”. A més a més, Xavier Vinyals ha assegurat que “una cosa és la política i un altre els drets humans, com el dret a decidir, i que aquest és un punt de trobada majoritari”. Per això, ha convidat al club blanc-i-blau a fer una “reflexió en un sentit ampli” per poder “fer un posicionament al respecte”. “Volem treballar plegats en l’engranatge entre l’esport i la política”, ha reblat el president de la Plataforma.

Per la seva part, el conseller delegat blanc-i-blau, Ramon Robert, també ha refermat el seu compromís de col·laboració amb la Plataforma i ha explicat que “amb el nou president tenim un mandat: assentar el projecte esportiu per fer el millor Espanyol de tota la història”. Robert ha finalitzat expressant que el “RCD Espanyol no emet mai posicionaments sobre àmbits que considera d’estricta naturalesa política i que, per tant, seguirà col·laborant amb totes les institucions i organismes que tractin i potenciïn l’àmbit de l’esport”.